Home > Muzika > Sinead O’Connor nastupila u Tvornici Kulture

Sinead O’Connor nastupila u Tvornici Kulture

Sinead O’Connor je sinoć u punoj zagrebačkoj Tvornici Kulture održala magičan i nevjerovatan koncert. Osjećaj tokom ovog spektakla je kao da sjedite u nekom velikom i udobnom dnevnom boravku u kojem je Sinead odlučila da pjeva.

Pozornica sa prigušenim svjetlom, uvježban i sjajan bend, tepih, i ona bosa. Nasmijana i sklopljenih očiju počela je nastup uz obradu Džona Granta “Queen of Denmark” na opšte oduševljenje svih prisutnih.

Trebalo je nekoliko pjesama da otvori oči i pogleda publiku, a kad su se njen pogled sreo sa publikom usljedile su ovacije i aplauzi, a ona se nasmijala onako iskreno. Najspecifičnija stvar ove sjajne žene je vokal! To nije frizura, ni tetovaže, kao ni svjetonazori nego taj čist, moćan, sjajan glas.

Nizali su se hitovi poput “4th and wine”, “Take me to church”, “Reason for me”, “In this heart”, “Last Emperor’s new clothes”, “Thank you for hearing me” i mnogi drugi a publika je uživala i ovacijama dočekala svaku novu pjesmu.

Naravno da ovaj koncert nije mogao proći bez izvođenja “Nothing compares 2 U” pjesme legendarnog Princa. Maestralna izvedba, kao i onda kad je svijet očarala svojom verzijom ove pjesme. Oduševljena publika je aplaudirala i vrištala na sav glas, da se zahvali za mogućnost da uživo čuje ovu pjesmu. Koncert je završila “Hold back the night”.

Naravno da nismo dozvolili da ode bez bisa, ipak je ovo premijera. Na bis je izvela “Milestones” i “Back where you belong”, zahvalila se publici na sjajnom koncertu i gostoprimstvu, i tako je završen ovaj susret Sinead i publike koja je došla iz cijelog regiona.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
“Steel Panther” glam metal legende stižu u Zagreb
“Opeth” premijerno u Zagrebu
);