EHO Portal

“Sea Star” pomjeren za 2021. godinu uz iste izvođače

Zbog mjera propisanih od strane nadležnih institucija i opšteg globalnog stanja, Sea Star Festival, od danas je i službeno pomjeren na maj 2021. godine. Ipak, zahvaljujući dugim pregovorima organizatora iz EXIT tima, dobra vijest za sve obožavaoce je da će ih iduće godine u laguni Stella Maris u Umagu dočekati i svi najavljeni izvođači!

Time je Sea Star postao i jedini festival u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji koji uz nove datume ima i potvrdu nastupa svih prethodno potvrđenih izvođača, a organizatori najavljuju da će i ova lista dodatno proširiti kako bi nagradili publiku za ukazano strpljenje tokom ove nezapamćene situacije u svijetu, koja je posebno teško utjecala na festivalsku industriju.

Novi festivalski termin je još bolji, jer je sedam dana bliži ljetu, pa će nas u petak 28. i u subotu 29. maja 2021. dočekati jedan od najvećih hip hop sastava u istoriji Cypress Hill, techno superzvijezda Amelie Lens, italijanska hit senzacija Meduza, najveći bend naše regije Dubioza Kolektiv, slovenački elektronski mag Umek i rap veličanstvo Vojko V!

Uz njih najavljeni su i trap reprezentacija u sastavu Kuku$, z++, Buntai, 30zona, Klinac, Brudaz, Young Sanci, Ognjen i Triad & Yeah Left live, rock duo Buč Kesidi, te sam vrh regionalne elektronske scene u kojem su  Tijana T i Insolate, te superjaka techno postava na čelu s Farragom, Andreom Ljekajem, Damirom Hoffmanom, DJ Gumjom, Bronskim i Marcelom.

„Zahvalni smo publici na pokazanom strpljenju i povjerenju. Sretni smo što smo uspeli donijeti dobre vijesti kako za publiku iz više od 50 zemalja svijeta, tako i za Umag, Istru, Hrvatsku i cijelu regiju“, poručuju iz Exit tima u ovoj situaciji bez presedana koja prijeti da će ugasiti brojne druge festivale širom svijeta.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za ovogodišnji Sea Star festival kupljeni na službenim prodajnim mjestima vrijediće i za izdanje 2021. godine.

U prodaju će kasnije krenuti i novi kontingenti ulaznica, smještaja i prijevoza o čemu će uskoro biti objavljeno i više informacija. Svi kupci kojima novi datumi Sea Stara ne odgovaraju moći će ostvariti povrat novca.

EXIT tim moli za strpljenje kako bi način povrata bio usklađen sa zakonskim rješenjima koji će biti usvojeni od strane Republike Hrvatske, a u skladu s aktuelnom situacijom izazvanom pandemijom virusa korona. Čim budu dostupne informacije će biti objavljene na službenim internet stranicama i društvenim mrežama festivala.

Ovog maja zagrijavanje uz Sea Star Stream Festival!

Na datume kada se ovogodišnji festival trebao održati, tačnije od četvrtka 21. do nedjelje 24. maja pripremljen je Sea Star Stream Festival, na kojem će se prikazati snimci brojnih nastupa s protekla tri izdanja. Snimci će se emitovati u pravoj festivalskoj formi na društvenim mrežama i službenoj internet stranici Sea Stara. Programska satnica biće objavljena 11. maja.

muzickazona.ba

);
Visit Us On Facebook