Home > Muzika > Sarajevski bend “Činčila” objavio je novi singl “Bez oblika”

Sarajevski bend “Činčila” objavio je novi singl “Bez oblika”

Sarajevski alternativni bend “Činčila” je nakon uspješnih singlova “Egomanijak” i “Marš na Mars”, objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom “Lampshade Media”. Ovog puta je u pitanju pjesma “Bez oblika” koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom koji možete pogledati na sljedećem linku:

“Pjesma “Bez oblika” prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika“”, izjavili su o novom singlu članovi sasatava “Činčila”.

Vizuelni identitet benda “Činčila” je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

“Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja” izjavio je frontmen benda “Činčila”, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda “Činčila” biće objavljen ove godine, a članov benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

You may also like
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
Objavljen spot i pjesma “Pozornica snova”
Činčila je objavila novi spot “Pogledaj”
);