Home > Muzika > Sarajevski bend “Činčila” objavio je novi singl “Bez oblika”

Sarajevski bend “Činčila” objavio je novi singl “Bez oblika”

Sarajevski alternativni bend “Činčila” je nakon uspješnih singlova “Egomanijak” i “Marš na Mars”, objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom “Lampshade Media”. Ovog puta je u pitanju pjesma “Bez oblika” koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom koji možete pogledati na sljedećem linku:

“Pjesma “Bez oblika” prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika“”, izjavili su o novom singlu članovi sasatava “Činčila”.

Vizuelni identitet benda “Činčila” je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje nego prethodnog, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

“Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja” izjavio je frontmen benda “Činčila”, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda “Činčila” biće objavljen ove godine, a članov benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);