Home > Muzika > Sarajevska “Činčila” objavila novi video singl “Monkey In My Head”

Sarajevska “Činčila” objavila novi video singl “Monkey In My Head”

Sarajevski alternativni bend “Činčila” predstavio je novi video singl pod nazivom “Monkey In My Head”. Ovo je ujedno i prvi singl koji je bend objavio na stranom jeziku.

Frontmen benda Vanja Solaković izjavio je kako se radi o eksperimentu, jer ga je zanimalo kako “Činčila” zvuči na engleskom.

Pjesma “Monkey In My Head” nalazi se na njihovom aktuelnom albumu “Bez oblika” (Lampshade Media).

“Monkey in my Head” opisuje direktan odnos individue sa alter egom, “majmunom” koji je često destruktivan i neobuzdan.

“Jako je važno biti svjestan sebe i svog alter ega, te sam stoga pokušao na najbolji način opisati svoj odnos sa njim, koji je često dramatičan i destruktivan. Smatram da je svijest o sebi  jedna od ključnih stvari u čovjekovoj potrazi za duhovnom slobodom i harmonijom”, izjavio je Vanja Solaković za ovu priliku.

Video spot “Monkey In My Head” je spoj umjetničkog performansa Vanje Solakovića, grafičkih radova akademskog umjetnika Denisa Haračića, kao i umjetnosti svjetla i fotografije Romana Kuduzovića.

U spotu se prikazuje inidividualac u konfliktu sa svojim unutrašnjim “demonima”, koji su prikazani kroz manično ponašanje i nagle promjene  raspoloženja tokom performansa.

Denis Haračić je istakao kako je proces vizualne naracije muzičkog sadržaja izrazito izazovno tlo za umjetnika, a ovom projektu pristupio je u potpunosti sa aspekta umjetnika i kao na umjetničko djela.

S obzirom da je i sam veliki ljubitelj alternativne muzike, nekoliko puta je radio na vizualnim sadržajima za razne autore.

Bend je i na prethodnim spotovima sarađivao sa režiserom Romanom Kuduzovićem, koji je i ovaj put sa kadriranjem i režijom odlično ujedinio grafike sa performansom.

Zvuk je snimao Kemal Sulejmanović, a mix i mastering pesme je radio Haris Saračević.

You may also like
Objavljen spot i pjesma “Pozornica snova”
Činčila je objavila novi spot “Pogledaj”
Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom
Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”
);