Home > Muzika > Sama` Abdulhadi premijerno u BiH  i na Fresh Wave Festivalu

Sama` Abdulhadi premijerno u BiH  i na Fresh Wave Festivalu

Nakon što je najavljeno da će jedno od najvećih imena svjetske techno scene ADAM BEYER nastupiti na predstojećem FW10, jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala ugostiće jednu od najtraženijih i najuzbudljivijih umjetnica današnjice, palestinsku tehno čarobnicu Samu` Abdulhadi!

Premijerno u Bosni i Hercegovini i na desetom izdanju festivala, Sama` stiže sa čuvene kalifornijske Coachella-e, jednog od najzapaženijih svjetskih festivala koji se održava u SAD, na kojem nastupaju samo najveće svjetske muzičke zvijezde. Nevjerovatan muzički put Same Abdulhadi pratio ju je od rodne Palestine do Bejruta, gdje se afirmisala ne samo kao poželjan izvođač već i kao svjetski poznato ime, što uporno u proteklih nekoliko godina potvrđuje svojim nastupima na najvećim svjetskim binama!

Godine koje je provela u libanskoj prestonici ne samo da su oblikovale njenu jedinstvenu muzičku estetiku, već su njeni setovi, iako ukorenjeni u visokooktanskom, prodornom tehno zvuku, definisani kroz širok spektar zvučnih modulacija koje je karakterišu i krase:

„Muzika je berlinski tehno, ali ja je doživljavam na libanski način“, objašnjava Sama.

Sa namjerom da nastavi karijeru u muzičkoj produkciji, Sama je studirala audio inženjering na SAE institutu u Londonu, što je bila osnova za dva albuma koje je objavila pod pseudonimom Skywalker i saradnju sa arapskim muzičkim inkubatorom Eka3 kako bi pokrenula sopstvenu agenciju Awyav. Ipak, DJ-ing je postao njen glavni fokus, a njeno muzičko obrazovanje ne samo da je imalo veliki uticaj na to kako ona doživljava zvuk uopšte, već joj omogućava i da koristi različite segmente stvarnog života snimljene na putovanjima i oblikovane u studiju kroz svoje setove, što je čini originalnom i jedinstvenom na toliko nivoa i jednom od najuzbudljivijih artista današnjice!

Po prvi put u BiH, Sama` Abdulhadi nastupiće u četvrtak, 11. avgusta ovog ljeta, na najvećoj bini FW10, što će uz nastup Adama Beyera biti otvaranje festivala za pamćenje i dostojno prvog velikog jubileja Fresh Wave Festivala!

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
);