Home > Muzika > ŠA Fest podržao bendove “Eho radar” i “SOPOT”

ŠA Fest podržao bendove “Eho radar” i “SOPOT”

U Prijedoru je u petak 24. januara 2020. godine održana konferencija za medije Udruženja ŠA Fest na kojoj su prezentovane dosadašnje aktivnosti ovog udruženja.

Memorijalni festival posvećen umjetniku Daliboru Popoviću Mikši slijedi svoju misiju i nastavlja da podržava umjetnike. Nakon nedavno potpisanog ugovora o stipendiranju prve ŠA stipendistkinje, Udruženje ŠA Fest svoju podršku pružilo je i bendovima Eho radar iz Prijedora i SOPOT iz Banjaluke.

“Svake godine podsjećamo na to da prihod od prodatih ulaznica i pića na ŠA Festu ima svoju svrhu. Uz pomoć tog prihoda, koji će vjerujemo s godinama rasti, podržavamo studente umjetnosti i muzike kroz stipendije, pomožemo bendove,  muzičare, slikare, dizajnere. Počeli smo donacijom saksofona prijedorskoj muzičkoj školi, pružili šansu mladim dizajnerima da kroz rad na ŠA Festu obogate svoj portfolio i steknu potrebna iskustva, ponudili Prijedorčanima niz besplatnih kulturnih sadržaja, a nastavili stipendijom studentkinji likovne akademije, te podržali vrijedne i perspektivne bendove. Ovom divnom saradnjom ŠA Fest stvara jednu novu zajednicu, zajednicu umjetnika i muzičara, zajednicu svih kulturnih radnika i institucija”, izjavila je portparolka ŠA Festa Nataša Kuridža.

Studentkinja likovne akademije u Banjaluci, Dajana Nedić, prva je stipendistkinja ŠA fondacije, a na današnjoj konferenciji u Prijedoru prisustvovali su i predstavnici bendova SOPOT, Petar Topalović i Eho radar, Nikola Grab.

“Veoma smo ponosni što smo učestvovali na prvom ŠA Festu i neizmjerno smo srećni da imamo ovakve prijatelje. Naš bend na proljeće objavljuje dugo očekivani spot na kojem smo zaista vrijedno radili, a taj veliki projekat i naš trud prepoznali su i ljudi iz ŠA Festa i pomogli nam da bar malo umanjimo stres oko finansijskih izdataka”, izjavio je Petar Topalović iz SOPOT-a.

Kraj 2019. godine obilježio je i odličan spot prijedorskog benda Eho radar.

“Zahvalni smo ŠA Festu što su prepoznali naš trud i kvalitet i što su nam dali vjetar u leđa da završimo ovaj spot koji možete da pogledate na našoj Facebook stranici. Mi ćemo ove godine još aktivnije da se uključimo u organizaciju ŠA Festa jer je to naša zajednička priča”, naveo je Nikola Grab, predstavnik benda Eho radar.

ŠA Fest tim obećao je da će ovogodišnji Festival u Prijedoru biti još bogatiji sadržajima, a da lajnap za ovu godinu objavljuju uskoro. I ove godine prihod od prodatih ulaznica i pića na festivalu usmjeriće se u razvoj umjetnosti i kulture.

You may also like
“ŠA Fest” i “ŠA Ulica” sljedeće godine
Nataša Kuridža: Želimo da “ŠA fest” bude naš “Exit”
“Eho Radar” objavio apokaliptični singl “Sve je spremno za kraj”
Bend “Eho radar” predstavio novi singl i spot “Oprosti za bol”
);