Home > Muzika > “Rock Simfonija” se vraća tamo gdje je sve počelo: Najavljen nastup u sklopu “Banjaluka Tattoo Show”

“Rock Simfonija” se vraća tamo gdje je sve počelo: Najavljen nastup u sklopu “Banjaluka Tattoo Show”

Orkestar “Rock Simfonija” iz Banjaluke, koji je prethodnih nekoliko godina stekao slavu širom regiona, najavljuje novi nastup u svom gradu.

“Simfonija” se vraća tamo gdje je sve počelo, a kako kažu muzičari koji stoje iza ovog projekta, orkestar će nastupiti povodom prve Tattoo konvencije koja će se održati u Banjaluci.

Gitarista “Rock Simfonije” Dragan Moconja ističe da je u pripremi osvježenje koje će staviti okvir na sav dosadašnji repertoar koji su izvodili.

“Ujedinili smo pjesme sa samog početka, kao i one najnovije. Obzirom da “Rock Simfonija” ove godine puni 10 godina, što ćemo svakako obilježiti na poseban način, idemo u pravcu omaža dosadašnjim obradama”, poručio je Moconja.

U razgovoru za Eho portal dodaje da su napravili jedan zanimljiv spoj koji će cijelom događaju Tattoo konvencije dodati pravu energiju.

“U repertoar konstantno unosimo promjene i trudimo se da unosimo ono što je trenutno aktuelno, ali i da edukujemo publiku. Imamo tu prednost što je u našim aranžmanima svaka pjesma stvarno u nekoj novoj očekivanoj ili neočekivanoj dimenziji”, poručio je Moconja.

Kaže da promjene u sastavu orkestra generalno ne naziva promjenama, jer su svi članovi uvijek dio porodice “Rock Simfonije”.

“Novo lice koje ste u zadnje vrijeme mogli primjetiti je Milena Vranjković – banjalučki vokal koji zaista svoj posao izvodi uvijek vrhunski”, poručio je Moconja.

Kada je u pitanju Prva Tattoo konvencija na kojoj će orkestar nastupiti, Moconja ističe da je u pitanju jedan istorijski događaj za grad Banjaluku.

“Sama ideja je bila sklapanje umjetnosti i njenih grana, tako da je kompletna priča idealna manifestacija za sve one koji prate ovakve stvari. Organizacija i sam koncept su na izuzetnom nivou. Tattoo majstori koji će biti dio cijele priče, kao i muzička podrška konvencije, govore sama za sebe”, zaključio je Moconja.

Pratite zvaničnu stranicu BL Tattoo Show-a i saznajte sve detalje, a isti su dostupni i na zvaničnom Instagram profilu.

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
);