Home > Muzika > Rock opera i hitovi bendova Queen, Deep Purple, EKV, Beatles… na otvaranju Belgrade Beer Festa

Rock opera i hitovi bendova Queen, Deep Purple, EKV, Beatles… na otvaranju Belgrade Beer Festa

Ostalo je još dvije nedjelje do početka 17. Belgrade Beer Festa, a otvoriće ga jedinstveni muzički spektakl – Rock opera.

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, se vredno sprema za ovaj koncert, jer će im to biti prvi nastup na otvorenom i pred tako brojnom publikom.

Članovi Rock Opere ne kriju uzbuđenje što će sa tako velikom publikom razmijeniti energiju na najlepši mogući način kroz muziku, izvodeći antologijske rok hitove, a vjeruju i da će prisutni na Ušću pjevati sa njima. 

Zato za srijedu 14. avgust na Ušću pripremaju poseban repertoar na kome će se naći više od 20 dobro poznatih rok numera: “We will rock you”, “Eye of the tigar”, “Smoke on the water”, “Par godina za nas”, “Bohemian rhapsody”, “Ljuljaj me nežno”, “Stairway to heaven”, “Simply the best”, “Proud Marry”, “Help”, “We are the champions”… koje će izvoditi solisti hora Opere Srpskog narodnog pozorišta, ali i poznati umjetnici, poput glumice Jelene Gavrilović.

Dirigent, Fedor Vrtačnik kaže da je Rock opera u potpunosti prilagođena novoj generaciji slušalaca i konzumenata dobre muzike i dodaje:

“Koncept Rock opere je podjednako pristupačan za sve  generacije  koje prepoznaju istinski kvalitet koji daleko odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda.”

Ovaj projekat nameće nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacije i samog muziciranja, posebno kada se izađe iz akustičnih sala. Producent Rock opere Predrag Cvetković kaže:

“Rock opera će se konačno predstaviti pred publikom, koja nije „numerisana“ po sedištima, već će nesebično moći da prati energiju i uživa u jednom rock spektaklu, koji zvuči i izgleda kao svetski muzički koncerti. Ja  sam siguran da je nastup Rock opere na Beer festu samo početak naše saradnje sa festivalima širom Evrope, te da  će jedan ovakav projekat vrlo brzo zaintrigirati umetnike širom sveta sa kojima ćemo rado sarađivati.

Za Rock operu, kao i za sve druge koncerte na Beer Festu, ove godine će po prvi put posjetiocima biti omogućeno da program prate iz VIP zona u kojima će uz ALL YOU CAN DRINK VIP PASS biti omogućena neograničena konzumacija pića tokom cijele večeri.

Za pristup VIP zoni neophodno je prvo skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju KeepApp, preko koje se aktivira VIP pass, očitavanjem jedinstvenog QR koda.

Aplikacija KeepApp će od avgusta biti dostupna na Google Play i App Store-u, a promo cijena VIP passa za Beer Fest će iznositi 2.000 dinara.

Uživanje u VIP zonama će biti omogućeno i posjetiocima Music Weeka i Noći muzike, koji se posle Beer Festa održavaju takođe na Ušću, a u okviru Cloud festivalske platforme.

izvor: Headliner.rs

You may also like
Festivali u avgustu se neće održati u planiranom formatu
Test na koronu obavezan za posjetioce Exita, Beer Festa, Nišvila…?
“Rock opera” nastupila u Banjaluci: Spektakl sa bezvremenskim hitovima
Otvoren 17. Beer Fest u Beogradu
);