Home > Muzika > Regionalne zvijezde najavljuju drugi MAC

Regionalne zvijezde najavljuju drugi MAC

Još nije poznat tačan datum održavanja “Music Awards Ceremony” (MAC), ceremonije dodjele regionalnih muzičkih nagrada, ali su u video-klipovima koji ovih dana kruže internetom regionalne muzičke zvijezde imale samo riječi hvale za ove nagrade.

Prethodna ceremonija održana je krajem januara i produkcijski je bila najkompleksniji muzički događaj ikada održan u ovom dijelu Evrope. Šest televizija sa nacionalnom frekvencijom iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore prenosilo je spektakl.

MAC je uživo pratilo oko četiri miliona gledalaca pred malim ekranima, kao i još 15.000 ljudi na licu mjesta u “Štark areni”. Nastupili su Stjepan Hauser, Marija Šerifović, Toni Cetinski, Massimo Savić, Jelena Rozga, Željko Joksimović, “Van Gogh”, Bajaga, Sergej Ćetković, “Letu štuke”, Petar Grašo, Emina Jahović, “Viva Vox”, “Lollobrigida”, “Plavi orkestar”, Rasta, Aca Lukas, Tonči Huljić, Nataša Bekvalac, Karolina Gočeva i Jelena Karleuša i mnogi drugi, dodijeljeno je 26 MAC priznanja kojima su obuhvaćeni svi muzički žanrovi.

Glavna osobenost MAC-a je što “spaja nespojivo”, pa tako i ovoga puta sigurno možemo očekivati da će se na ceremoniji čuti kako zvuci pop muzike, tako i roka, hip-hopa, narodne muzike. Sudeći po izvođačima koji najavljuju sljedeći MAC reklo bi se da će ceremonija biti na najvišem mogućem nivou, a koje će tačno regionalne zvijezde nastupiti na MAC-u 2020 ostaje nam da vidimo.

“To je pravo malo čudo”/”Genijalno, genijalno, genijalno”/”Lepo je što objedinjuje region”. Ovo su samo neke od stvari koje su regionalne muzičke zvijezde izjavile u video klipovima koji ovih dana kruže internetom i svi su imali samo lijepe riječi za manifestaciju koja je ujedinila region.

Dodjelu muzičkih nagrada MAC organizuje kuća “Sky music” iz Beograda.

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Novi album Rammsteina stiže krajem mjeseca
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
Izašao trejler za “Matrix 4” (VIDEO)
);