Home > Muzika > “Rakun” predstavio singl “Dodiri iz mraka”

“Rakun” predstavio singl “Dodiri iz mraka”

Bend “Rakun” objavio je novi singl pod nazivom “Dodiri iz mraka”. Kako iz ovog benda ističu pjesma govori o bezličnosti i življenju jednog besmislenog života, o ne nošenju nikakvih vrijednosti, o neispunjenosti, neostvarenosti i praznini ljudskog duha.

“Pjesma je nastala 2017. godine na akustičnoj gitari u sobi, a tek smo ove godine u junu ili julu nekada svi zajedno na probi odsvirali, popravljali, dotezali, tako da je ovu formu pjesma dobila tek ovo ljeto. Pjesmu smo snimili u našoj vježbaoni u Srpcu, a majstor zvuka je bio Suvi”, istakli su iz benda “Rakun”.

Basista benda Saša Milijašević je zaslužan za osnovni riff pjesme kao i za tekst.

“Ja sam glavni rif smislio, ali mi ne bi palo na pamet, a ne bih svakako ni znao da sviram one gitarske dionice koje svira Maki, ne bih znao odsvirati ono što Suvi svira, niti bih znao osmisliti „beat“, jer ne znam svirati bubanj kao Mirko i na kraju je Lazar, kao najjači frontmen u svom selu, pjesmu vokalno zabiberio. Tako da smo svi dali svoj doprinos da pjesma zvuči ovako kako zvuči”, rekao je Milijašević.

Bend “Rakun” sa ovim singlom najavljuje album “Smooth Jazz” koji će sadržati desetak numera od kojih je osam već spremno za snimanje.

“Ostale treba još malo dotegnuti. Ovaj album, u suštini, je rođen u ognju najvećih tendencija koje su eskalirale. Kada bih rekao datum kada se može očekivati, slagao bih, tako da ne dajte mi lagati”, rekao je basista benda “Rakun”.

Kada su u pitanju ekranizacije pjesama, momci iz benda u komičnom stilu poručuju da je sezona krmokolja uveliko počela, tako da se i video spotovi mogu uskoro očekivati.

Sezona je krmokolja, pa iz “Rakuna” ističu da možemo očekivati spot

“Za sada tražimo neku dobru šljunkaru, napuštenu zgradu, ruševinu ili neki zapušteni komunistički magacin pa onda možemo pričati o kontrastima i zoom in-u na instrumente i naše face i ako bude mjesta u toj ludnici možda ubacimo i neku poentu ili konkretan sadržaj”, istakli su iz benda.

Bend za sada ne planira da nastupi uživo je kako kažu novi singl služi za najavu albuma.

“Nismo planirali raditi svirku radi promocije samo jednog snigla. Ovaj singl nam služi za najavu albuma, a ne svirke. Svirku ćemo raditi kada završimo album i to će nam biti promocija albuma, da pokažemo da nismo kurcu svirali sve ove godine”, poručili su iz “Rakuna”.

Poslušajte novi singl “Dodiri iz mraka” od benda “Rakun”.

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);