Home > Muzika > Punk bend “Subversion BL” objavio spot “Subverzija”

Punk bend “Subversion BL” objavio spot “Subverzija”

Banjalučki punk bend “Subversion BL” objavio je novi video spot za pjesmu “Subverzija”.

Članovi benda ističu da novo ostvarenje govori o ličnom doživljaju ovog društva u kojem se nalazimo, kao i želji za ostankom i borbom za promjenu postojećeg stanja.

“Živim u ovom haosu od sistema, gdje nema mjesta za nova rješenja… je artikulisani krik koji jasno opisuje sistem koji opstaje u haosu bez mnogo mjesta za promjenu”, rekao je Dalibor Mrša, frontmen benda iz Banjaluke.

Muzičar ističe da je numera nastala kao ideja koja je realizovana na nekoliko proba u nekoliko različitih verzija.

“Jednoglasno smo se odlučili za konačni izgled prije nepunih godinu dana i ušli u studio. Što se tiče snimanja, duže smo tragali za zvukom, pjesma je energična i tako je trebalo da se isprati i studijski. Da li smo u tome uspjeli to treba publika da procijeni”, istakao je Mrša.

Za ekranizaciju pjesme je bio zadužen Đorđe Safner, a kako muzičari dodaju ona najjednostavnija rješenja u obliku vizuelnog predstavljanja su upravo ona najbolja.

“Subverzija” je naišla na veoma dobre kritike kod publike, pa su tako pojedini komentari poredili vokal Dalibora Mrše sa legendarnim Tustom iz sastava “Kud Idijoti”.

“Iskren da budem mnogo mi znači ovo poređenje. Ne zbog toga što je Tusta imao operski glas, već više zbog te njegove autentnične boje i samog Tuste koji je bio izuzetna ličnost. “Kud Idijoti” su ostavili na mene, kao i mnoge moje prijatelje koji vole punk, neizbrisiv trag. Nije mi namjera da oponašam Tustin glas, to jednostavno nekako spontano ide, možda se to dešava upravo što sam toliko slušao “Idijote”. Taj komentar nije usamljen, mnogi su mi to rekli, onda mi je drago zbog toga. Neka ostane sjećanje na drage nam “Idijote” pa i na ovakav način”, istakao je Mrša.

Što se tiče narednih planova grupe “Subversion BL”, Mrša dodaje da je bend i dalje u studiju te da je u toku miskanje četiri nove numere “Vama”, “Sjećanja”, “Bajkerska” i “Motika”.

“Polako koračamo ka albumu. Neki smatraju da je snimanje albuma gubljenje vremena, ali nama nije. Neka ostane trag u vremenu i prostoru. Možda se nekome i svidi sve to”, zaključio je Mrša.

You may also like
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
“Brkovi” predstavili novi singl! “Više ni pankeri ne slušaju punk” (VIDEO)
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
);