Home > Muzika > Propast industrije: Najgora nedjelja za prodaju albuma u posljednjih 60 godina

Propast industrije: Najgora nedjelja za prodaju albuma u posljednjih 60 godina

Izbijanje epidemije virusa korona osakatilo je svaki aspekt muzičke industrije. Ne samo da se scena muzike uživo zaustavila, cjelokupna potrošnja muzike takođe je u opadanju. Prošle nedjelje saznali smo da je streaming opao za 7,6%, dok je prodaja albuma pala nevjerojatnih 27,6%. Sve to učinilo je prošlu nedjelju najlošijom za prodaju albuma u više od 60 godina.

Billboard navodi da je protivrijednost 1,52 miliona albuma prodata tokom nedjelje od 19. marta – što je najmanji broj otkad su albumi postali format sredinom 1960-ih. Kupovina fizičkih medija takođe je pala na nizak nivo, jer je prošle nedjelje prvi put da je prodaja fizičkih albuma pala ispod 1 milion u eri otkada statustiku vode Nielsen Music / MRC Data.

Slabija prodaja može se pripisati zatvaranju prodavanica fizičkih izdanja širom svijeta uz Amazonovu odluku da prestane da skladišti vinil u korist više “bitnih” albuma. Nažalost, čini se da na vidiku nema rješenja. Čak je i Record Store Day – najunosniji dan prodaje albuma – odložen za april.

Izvor: consequenceofsound.net

You may also like
Fender će u 2020. godini prodati više gitara nego ikada u istoriji
Renesansa audio kaseta ne jenjava, zabilježen rast prodaje i u 2019. godini
Oboren rekord prodaje gramofonskih ploča koji je postavljen 1991. godine
Časne sestre zaradile milione od prodaje marihuane
);