Home > Muzika > Prlja “Let 3” za “Eho”: Nisam izvođač koji samo stane na pozornicu i odradi nastup

Prlja “Let 3” za “Eho”: Nisam izvođač koji samo stane na pozornicu i odradi nastup

Muzička senzacija “Let 3” najavila je nastup na ovogodišnjem izdanju “ŠA Festa” koji će se odražati 9. i 10. avgusta na prostoru Ljetne bašte u Prijedoru.

“Let 3” je bend koji bez kompromisa dominira regionalnom muzičkom scenom, a svaki njihov nastup je svojevrsni vizuelni i muzički spektakl. Za sebe kažu da su sastav koji će se uvijek truditi da publiku zabavi, opusti, raspjeva, povede na ples, nasmije i uzbudi… jer kako sami kažu “To je izmjena energije, to su prekrasna iskustva”.

U razgovoru za “Eho-portal”, frontmen benda Prlja govori o najavljenom nastupu, ideji očuvanja sjećanja na Dalibora Popovića Mikšu u čije ime se “ŠA Fest” odražava, kao i najzanimljivijim situacijama u kojima se bend do sada našao.

EHO: Najavljen je vaš nastup na “ŠA Festu” u Prijedoru. Šta planirate da predstavite publici na ovom festivalu?

PRLJA: Jako nas veseli što smo dobili priliku da po prvi put nastupimo u Prijedoru. Naš je plan da se publici na “ŠA Festu” predstavimo u najboljem mogućem svjetlu. Izvesti ćemo neki naš “best off” repertoar i publici priuštiti baš pravi užitak za sva čula. Sigurni smo da ih nećemo razočarati.

EHO: “ŠA Fest” je pokrenut sa ciljem da se sačuva sjećanje na preminulog poznatog muzičara iz Prijedora Dalibora Popovića Mikšu. Koliko je po vama bitno proslaviti rad umjetnika na ovakav način?

PRLJA: Osobno nisam poznavao Mikšu, ali zaista je uvijek neprocjenjiva šteta kad se suočimo s preranim rastankom od tako mlade i kreativne osobe. Festival u njegovo sjećanje je lijep način da se zadrži uspomena na njegov lik i djelo kao i prilika da se zbog jednog takvog tužnog događaja desi svojevrsna kohezija ljudi s prijedorske scene i samim time iznjedri nešto što je dobro, a u ovom slučaju je to “ŠA Fest”. U svakim slučaju, palac gore.

EHO: Možemo sa pravom reći da se “Let 3” oduvijek suočava sa istim izazovom. Mijenjati se u skladu s vremenom, a opet ostati svoj i prepoznatljiv. Koliko je to zapravo teško u današnjem vremenu?

PRLJA: Takav princip je bio oduvijek naš način rada i uvijek ćemo ga njegovati, iako je on zapravo bio jednako težak i u vrijeme naših početaka i danas. Ali to je ono što nas tjera i duhovno hrani kao ljude i muzičare.

EHO: Poznati ste kao sastav koji posvećuje veliku pažnju scenskom nastupu, ali i komunikaciji sa publikom. Koliko vam je bitna ta komunikacija, i koliko vam znači kada publika horskim pjevanjem postaje dodatni član benda?

PRLJA: Jako bitna! Mi jednostavno želimo da se na našim nastupima publika osjeća lijepo, želimo da se naša publika zabavi, opusti, zapjeva, zapleše, nasmije, uzbudi… To je izmjena energije, to su prekrasna iskustva. Ne mogu se zamisliti kao izvođača koji stane na pozornicu i samo odradi nastup. Kod nas prije nastupa, neovisno o formatu i broju publike se događa jak napad adrenalina i pozitivne nervoze. Publika uvijek zaslužuje puni angažman izvođača i mi se tako prema njoj i odnosimo.

EHO: Na sceni ste duži niz godina, kada pogledate unazad, da li postoji nešto što biste promijenili?

PRLJA: Kad bih išao detaljno secirati, sigurno bih naišao na neke stvari koje bih i ja i mi kao bend danas drukčije napravili, ali svi dobro znamo da stvari tako ne funkcioniraju. Uglavnom ne bih ništa mijenjao.

EHO: Obišli ste mnoge gradove i svirali na raznim pozornicama. Šta biste mogli navesti kao najotkačeniju stvar koja vam se desila tokom neke turneje?

PRLJA: Sigurno je jedan od takvih trenutaka dan kad nam se pokvario kombi na putu za Oslo. Bili smo dosta očajni negdje usred Švedske i zvali šlep službu. Pojavio se vozač iz Bosne koji nas je odvezao majstoru iz Istre, a od tamo nas je taksist Makedonac odvezao na ručak kod konobara iz Crne Gore.

EHO: Šta biste poručili publici koja sa nestrpljenjem očekuje vaš nastup na “ŠA Festu”?

PRLJA: Ljudi, dolazimo! Dođite i vi u što većem broju na “ŠA Fest”. Uživat ćemo zajedno!!!

Publika pita “Let 3”

“Eho-portal” je u saradnji sa organizatorima “ŠA Festa” odlučio da obožavaocima benda “Let 3” kroz ovaj intervju ponudi priliku da postave jedno pitanje članovima benda. Naš zadatak je bio da odaberemo najzanimljivije pitanje na koje će odgovoriti Prlja, i to pitanje je postavila Cherry.

CHERRY: Koliko se tona sačme, nalazi u deset tona iste pri temperaturi od 1500 stepeni Celzijusa?

PRLJA: Ovisi od čega je sačma. Ukoliko je u pitanju željezo, onda je odgovor relativan zbog kalibracije iste, a ako je u pitanju olovo, onda na kurcu mi bolovo :)))

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
);