Home > Muzika > Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom

Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom

Prijedorski pank rok sastav “The Shejvers” nedavno je predstavio video spot za pjesmu “Obsession”.

Popularni pankeri posljednjih mjeseci posebno su aktivni kada je u pitanju promocija autorskog rada, a novi singl je prvo ostvarenje sa kojim najavljuju jednako aktivnu i kreativnu novu godinu.

Kada je u pitanju novi singl “Obsession”, ovaj put “The Shejvers” donose pjesmu na engleskom jeziku. U razgovoru za Eho-portal, Boris Jandrić pjevač benda iz Prijedora govori o tematici nove pjesme, razlozima zašto su se odlučili da pjevaju na engleskom jeziku kao i narednim planovima ovog sastava.

“Pjesma “Obsession” je u suštini ljubavna pjesma. Tekst je prilično jasan, bez pretjerane patetike, onako direktno opisujući osjećanja u svom sirovom obliku i dileme koje svako od nas prolazi kroz razne emotivne veze u koje se uglavnom svi upuštamo”, istakao je Jandrić.

Muzičar dodaje da je pjesma u početku trebala biti na našem jeziku, međutim ideja prezentovanja singla na nekom od svjetskih jezika je odavno postojala u ovom bendu.

“Prvi tekst je bio na srpskom. Ali već dugo razmišljamo da uradimo nešto i na engleskom i učinilo nam se da bi baš za ovu stvar to bilo super. Pjesma je onako brza i energična i mislimo da se sve na kraju odlično uklopilo. Razmišljamo i o akustičnoj verziji pjesme gdje bi iskoristili taj tekst na  našem. To nam nije strano, akustiku smo radili i sa pjesmom “Simfonija ludila”. Ko zna možda napravimo i neko izdanje bez distorzije”, rekao je Jandrić.

Pjevač dodaje da je na novom izdanju radila cijela postava benda, te da je svako dao svoj pečat ovom ostvarenju.

“Na pjesmi smo radili svi zajedno, svako je dao neki svoj pecat, kroz rif, kroz tekst ali i konačni miks. Snimili smo je još ljetos ali prije nje smo odlučili da izbacimo singl “Brijačka” koji smo radili u isto vrijeme kad i “Obsession”. Spot smo po prvi put radili sami. Zapravo sav posao je preuzeo naš basista Vedran koji je i osmislio cjeli koncept. Radili smo ga u Banja Luci, a momak koji glumi u spotu je Ognjen Kovačević kojeg smo upoznali prije par godina kad smo svirali u Kostajnici. Inače momak je sjajan u parkouru i žao nam je što taj neki dio nismo prikazali u spotu jer to nekako super ide uz melodični pank, ali biće prilike u nekim narednim projektima”, poručio je Jandrić.

Bend je podsjećamo imao jako uspješnu godinu kada je u pitanju promocija autorskog rada, ali kao i sve kolege sa scene, koncertna godina je bila za zaborav.

“Godina za zaborav što se tiče svirke uživo! Ali pozitivno je to što nam se nenadano otvorio prostor da se viđe posvetimo snimanju i završavanju nekih davno snimljenih pjesama”, zaključio je Jandrić.

Predlažemo vam da poslušate singl “Obsession” i uživate u spotu snimljenom na ulicama grada na Vrbasu.

Autor: David JOJIĆ

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA
Počinje prijedorski “ŠA fest”
Bechar5 iz Prijedora predstavili singl “Donji Dio Neba” (VIDEO)
);