Home > Muzika > Prijedorčanin u konkurenciji za najboljeg gitaristu svijeta

Prijedorčanin u konkurenciji za najboljeg gitaristu svijeta

Prijedorski gitarista Igor Paspalj u konkurenciji je za najboljeg ovogodišnjeg gitaristu svijeta.

Renomirani svjetski časopis “Svijet gitare” kandidovao ga je kao virtuoza na električnoj gitari i on se za ovu nagradu takmiči među pet finalista.

Da li će biti prvi, odlučiće internet glasanje na stranici časopisa, gdje je ovaj magistar gitare i studijski muzičar, rame uz rame s najboljim u svijetu, piše RTRS.

“Ta nagrada se dodjeljuje tradicionalno od kada postoji časopisi “Guitar world” i “Guitar player” u kojima editori tih magazina biraju gitariste koji su te godine ostavili neki trag na osnovu naših Јutjub kanala i drugih referenci. Pretpostavljam da je možda moja najeća referenca bila to što sam počeo raditi za GTC, firmu iz Londona, koja je možda najveći online guitar learning comunity na svijetu,” kaže Paspalj.

Popularnost je stigla jer se za njega čulo zahvaljujući on-lajn časovima gitare.

Ovaj instrument je prvi put uzeo u ruke kao trinaestogodišnjak. Magistrirao je na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, gdje je skoro deceniju radio kao profesor, a onda ga je poslovna prilika odvela u Dubai, gdje je ostao u svojoj branši. Žali što zbog pandemije ovogodišnji finalisti ne mogu nastupati uživo.

“Svake godine finalisti su išli u London, nastupali na London guitar show. Nažalost, ove godine sve je to svedeno onlajn, malo skromnije, ali i dalje je to ista ta nagrada, ista titula. Uglavnom, vidjećemo,” dodaje gitarista.

Internet glasanje završava se 20. decembra u ponoć. Kako Paspalj svira možete vidjeti i čuti na njegovom Jutjub kanalu.

https://www.youtube.com/user/igorpaspalj

izvor: mondo.ba

You may also like
PLASTIKA JE NAJVEĆI ZAGAĐIVAČ OKEANA… A ŠTA AKO BI SE OD NJE PRAVILE – GITARE (VIDEO)
Fender će u 2020. godini prodati više gitara nego ikada u istoriji
Najčuvenije gitare iz svijeta rokenrola
Skočila prodaja gitara poslije koncerta “The Cure”
);