Home > Muzika > Prepuni “Borik” uživao uz “Parni valjak”

Prepuni “Borik” uživao uz “Parni valjak”

Sjajnim koncertom u prepunoj banjalučkoj dvorani Borik “Parni valjak” je obilježio 44 godine svog postojanja. Nakon rasprodanih koncerata u regionu u sklopu turneje Runda 44, jedan od najdugovječnijih rok sastava na ovim prostorima svojim hitovima, u petak je razgalio i Banjaluku.

Predvođeni Akijem Rahimovskim i Huseinom Hasanefendićem Husom, “Parni valjak” je izazvao oduševljenje  publike u dvorani već uz prve prepoznatljive zvuke hita “Ljubavna”, da bi ubrzo cijela sala pjevala u jedan glas dok su se nizale “Zagreb ima isti pozivni”, “Mijenjam se”, “Zastave”.

Različite generacije koje su se našle u publici su uhvatile ritam, a neprevaziđene balade “Dođi” i “Sve još miriše na nju” su pozdravili ovacijama. Raspoloženi Aki je otpjevao još mnoge dobro poznate hitove  “Ostani s njim”, “Gledam je dok spava”, “Godine prolaze” “Nedjelja”, ali se našlo i mjesta za  pjesme sa aktuelnog albuma “Vrijeme”.

Momci iz benda za ovu priliku obogaćeni sjanom postavom duvača su pokazali da su još uvijek u odličnoj muzičkoj formi i time opravdali očekivanja obožavalaca koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Dvaipo sata zabave je bilo premalo za oduševljenu publiku, koja se nada skorom viđenju sa “Parnim valjkom”.

Energija kojom su započeli koncert nije se smirivala sve do izvođenja “Jesen u meni”, koju je Aki izveo samo sa njemu svojstvenom emocijom.  Potom su uslijedile i pjesme nešto novijeg datuma “Opet se smijem”, “Ljubav”…. Da je ovo koncert za uši, ali i oči dokazao je i izgled pozornice, te tehnički elementi čime je “Valjak” osigurao najbolju zabavu svojoj publici u Banjaluci. 

Mada, da nije bilo nijednog tehničkog dodatka, ovi momci bi samo sa svojim instrumentima i glasom, napravili podjednako dobar koncert, jer energija koju šalju daje utisak, kao da su tri ili četiri decenije mlađi.

Organizator koncerta u Banjaluci bila je agencija “Star Travel”.

You may also like
Slavljenički koncert u dvorani Borik: Jubilej 44 godine karijere “Parnog Valjaka”
“Parni valjak” stiže u Banjaluku: Runda 44 u Sportskoj dvorani Borik
);