Home > Muzika > Preminuo basista legendarnog AC/DC

Preminuo basista legendarnog AC/DC

Basista legendarne grupe AC/DC Pol Meters, koji se bendu pridružio 1975. godine je preminuo.

On se grupi pridružio nakon objavljivanja albuma “High Voltage”, kada je zamijenio originalnog basistu Lerija fon Kredita. Međutim, pokojni frontmen Bon Skot otpustio ga je poslije samo nekoliko nedjelja.

Meters je napustio svijet muzike nakon razlaza sa legendarnim australijskim rokerima, a u bendu ga je zemijjenio Mark Evans. Prije AC/DC, Meters je svirao bas za bend “Armaggedon”. navodno je iz benda dobio otkaz zato što je “previše lijep, previše samostalan”, prenosi guitarworld.

Meters je dao samo jedan intervju poslije toga, u kojem je rekao da je bio “lenj”, i da nije imao šta da jede zbog besparice.

Smrt Metersa je na Fejsbuku saopštio njegov prijatelj Rod Veskomb, koji je otkrio da je muzičar “živio povučeno u poznim godinama” i da je “rokenrol način života ostavio posljedice po njegovo zdravlje”, prenosi “Dejli mejl”.

“Uvijek je mogao da me nasmije. Izgubili smo kontakt kada se odselio, kao i mnogi drugi ljudi. Kako sam čuo, u poznim godinama je živio povučeno, pošto mu je zdravlje bilo narušeno uslijed rokenrol stila života u mladosti”, napisao je Veskomb.

You may also like
Brajan Džonson se vraća u AC/DC?
);