Home > Film > Povratak u budućnost…. Majkl Džej Foks ponovo u ulozi Martija Mekflaja

Povratak u budućnost…. Majkl Džej Foks ponovo u ulozi Martija Mekflaja

Glumac Majkl Džej Foks reprizirao je ulogu Martija Mekflaja u novom spotu rep zvijezde Lil Naz Iksa.

Foks se pojavljuje u trejleru za novi singl “Holiday”, u kom Naz dolazi na Divlji zapad dok Deda Mraza izbacuju iz saluna. Nakon što podigne Deda Mrazov šešir, Naz shvata da je izabran da ga zamijeni i da mora da putuje u budućnost. Dok odlazi jašući irvasa, Foks vikne za njim: “Naz, šta god da uradiš, ne idi u 2020. godinu!”

Ovo je prvi put da Foks tumači najpoznatiju ulogu karijere još od filma “Povratak u budućnost 3” iz 1990. godine, mada je ranije pozajmio glas za video igru „Lego Dimenzije” iz 2015.

U spotu nosi isti kaubojski kostim kao u trećem nastavku, u kom kao tinejdžer dolazi u gradić na Divljem zapadu. Ovo pojavljivanje dolazi nedjelju dana nakon što je 59-godišnjak najavio da će možda morati da se povuče iz svijeta glume.

U razgovoru za časopis “People”, Foks je rekao da mu je kratkoročno pamćenje loše zbog Parkinsonove bolesti, koja mu je dijagnostifikovana 1991. godine.

“Uvijek sam imao dara za pamćenje teksta, a onda sam imao neke ekstremne situacije na posljednjih par poslova, kada sam imao uloge sa mnogo dijaloga. Mučio sam se sa njima”, rekao je Foks.

Dodao je da mu “gluma pada sve teže” i da je pisanje sada njegova glavna kreativna zanimacija.

Foks je bio jedna od najvećih zvijezda osamdesetih zahvaljujući ulogama u “Povratku u budućnost”, TV seriji “Porodične veze” i projektima kao što su “Mladi vukodlak” i “Posljedice rata”. Uočio je da mu ruke podrhtavaju tokom snimanja komedije “Dok Holivud” 1991. godine, a ubrzo mu je dijagnostifikovana Parkinsonova bolest.

Nakon što je 1998. javno saopštio da ima ovo oboljenje, nastavio je da glumi, između ostalog u seriji “Svi gradonačelnikovi ljudi”, a pojavio se i u sporednoj ulozi u “Bostonskim advokatima” i “Dobroj ženi”.

Opisao je borbu sa progresivnom bolešću u biografiji iz 2002. pod nazivom “Lucky Man” (Srećković), u kojoj je otkrio da je nakon dijagnoze počeo da pije, što mu je zamalo uništilo brak,

Opisao je simptome poput “krutosti, vučenja stopala po zemlji, drhtavice, nemanja ravnoteže” i “umanjene kontrole pokreta”. Posljednjih godina takođe je imao probleme sa govorom, pa je počeo da vježba brzalice da bi poboljšao izgovor.

Lil Naz Iks, koga je slavnim učinila pesma “Old Town Road” iz 2019, objaviće novi singl 13. novembra. Još uvijek se ne zna da li će Foks imati veću ulogu u spotu.

Prethodno je Foks nastupio kao Marti Mekflaj 2016. godine, kao poklon za sina Krisa Martina, pjevača grupe “Coldplay”. Foks je nastupio na bini sa grupom “Coldplay” u Nju Džerziju 2016. i odsvirao pjesmu “Johnny B Goode”, koju njegov lik svira u čuvenoj sceni filma “Povratak u budućnost”.

Izvor: bbc news na srpskom

You may also like
Munje Opet! Najavljen nastavak kultne domaće komedije (VIDEO)
Džoni Dep u nastavku “Južnog vetra”?
Vil Smit podnio ostavku na članstvo u Akademiji
Američka serija “The Ark” (Barka”) snima se u Srbiji
);