Home > Muzika > Poslije četiri godine “Megadeth” sprema novi materijal

Poslije četiri godine “Megadeth” sprema novi materijal

Basista grupe “Megadeth” potvrdio je da su on i bubnjar prošle nedjelje radili na snimanju dionica basa i bubnjeva za novi album.

“Megadeth” će uskoro fanovima pokloniti novi materijal. Nadolazeći šesnaesti album benda, koji izlazi četiri godine nakon posljednjeg “Dystopia”, službeno je u pripremi pa će svjetlo dana ugledati vjerovatno u skorijoj budućnosti.

Basista benda David Elefson potvrdio je za “The Metal Circus” da su on i bubnjar Dirk Verbeuren prošle sedmice radili na snimanju dionica basa i bubnjeva za novi album.

Iako nije poznat datum izlaska albuma, niti se zna kada će okvirno biti završen, vijest da je album u pripremi itekako je vredna jer bend od 2017. godine radi na novom materijalu. To je i godina kada je “Megadeth” imao svoj posljednji koncert, u Buenos Airesu.

Govoreći o tome kakav će biti zvuk na novom albumu, Elefson je rekao da će na novom albumu biti nekih novina i iznenađenja.

“Ako radiš ono što si već radio, zašto onda izbacivati novi album?”, izjavio je Elefson u intervjuu i time potvrdio da bend ispred sebe ima nove kreativne izazove.

Neke od pjesama koje će se naći na albumu su “The Dogs Of Chernobyl” i “Rattlehead Part Two”, pjesme koje je prošle godine “tizovao” frontmen benda Dejv Mastejn.

izvor: b92.net

You may also like
Bend Tref, Pik & Razbojnik singlom “Sloboda” najavljuje debitantski album
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
TEJLOR SVIFT ISPISALA ISTORIJU Novi album slavne pjevačice najslušaniji u istoriji Spotifaja
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
);