Home > Muzika > Pjesmom “Metallice” otjerala opasnog kuguara

Pjesmom “Metallice” otjerala opasnog kuguara

Jedna žena iz Kanade je iskoristila muziku benda “Metallica” da uplaši i otjera kuguara dok je šetala svog psa prošle nedjelje.

Di Galant i njen haski Marfi su bili na jednoj od njihovih redovnih šetnji kada je po riječima Galantove primjetila da ih nešto prati.

“Pogledala sam desno prema drveću i primjetila sam da tamo stoji nešto što je drugačije boje od ostatka okoline”, rekla je Galantova.

Nakon što je shvatila da je u pitanju velika i jako opasna divlja mačka, Galantova je shvatila da kuguar kreće prema njima.

“Pogledala sam u njega i vikala sam “stani!”. Ranije smo svi u ovom naselju dobijali instrukcije da je najlakše kuguara otjerati glasnom bukom”, istakla je Galantova.

Međutim po njenim riječima galama je samo kratko zaustavila opasnu mačku. Ova žena je sve vrijeme snimala opasnu mačku koja je posmatra i sprema se za napad.

“Galamila sam još nekoliko puta, međutim on se nije zaustavio i dalje je išao prema nama. Brzo sam ugasila kameru i ušla na iTunes, te pronašla pjesmu benda “Metallica”, ‘Don’t Tread On Me’. Pomislila sam da je to trenutno najglasnija stvar koju imam na telefonu i da će vjerovatno uplašiti kuguara. Čim sam pustila pjesmu mačka je pobjegla u žbunje”, istakla je Galantova.

Ona je u šali dodala da se kuguar vjerovatno ne usuđuje da pojede nešto što ima ukus “Metallice”.

You may also like
Metallica za australijske vatrogasce donira više od 500.000 dolara, Elton Džon – milion
Metallica donirala 250.000 evra za dječiju onkološku bolnicu
“Metallica” kupila Ruse za sva vremena
Muzičaru porijeklom iz Brčkog potreban novac za liječenje
);