Home > Muzika > Patimo od “Nuspojava”: Izvještaj sa koncerta Gorana Bareta i “Majki” u Zagrebu

Patimo od “Nuspojava”: Izvještaj sa koncerta Gorana Bareta i “Majki” u Zagrebu

Na zagrebačkom stadionu “Šalata” održao se koncert koji će se dugo pamtiti. Goran Bare i “Majke” su nastupili u pratnji simfonijskog orkestra… Da i nama je bilo nevjerovatno?!

Prepun stadion je sa ovacijama dočekao ekipu “starih rokera”. Glavni povod za ovaj koncert bio je album “Nuspojave”, koji je fenomenalno primljen kod publike u čitavom regionu, a u prilog tome ide i činjenica da su redovi za ulaz na “Šalatu” bili ogromni.

Veče je započeo simfonijiski orkestar, otmeno, energično, tačno onako kako to treba da izgleda i zvuči, zatim ispred njih staju “Majke” i na kraju izlazi Goran Bare, sa cigaretom i naočalama za sunce, specifičnih pokreta, sretan i smoren u isto vrijeme.

Započinje šou, hitovi poput “Krvavim od dosade”, “Grešnik”, “Mršavi pas”, “Ja sam budućnost” neke u pratnji orkestra a neke ne, oduševili su publiku koja je u glas pjevala. Takođe, čulo se i nekoliko pjesama sa albuma “Nuspojave”, a kad su na red došle “Teške boje” i “Ti još plačeš” stadion je eksplodirao od emocija i ovacija publike. Naravno da bi to ipak bilo “baretovski”, frontmen je tokom izvođenja “Teških boja” u refrenu pjevao “Ti još plačeš” te smo dobili jedan zanimljiv mešap. Naravno, koncert se morao na kratko i prekinuti jer je Bareta zanimao rezultat finala Lige šampiona, dobivši odgovor koncert nastavlja još emergičnije.

Počastili su nas i obradom Masima Savića, pjesma koja je sjajno prihvaćena od publike. Koncert završava, međutim publika se ne predaje tako lako i poziva ekipu na bis, te su nas počastili sa “Baretov bluz” i “Vrijeme da se krene”.

Poklonivši se publici, ispraćeni aplauzima i ovacijama Goran Bare i “Majke” odlaze sa bine. Još jednom ovaj bend dokazuje umijeće da održi sjajnu rokenrol zabavu. Sa njima se pozdravljamo do sledećeg gledanja, a vi dragi moji nemojte propustiti priliku da uživate u njihovom nastupu čim budete imali priliku.

Autor: Zoran MATIĆ

);