Home > Muzika > “Palladio String Quartet” predstavio “Horizons”

“Palladio String Quartet” predstavio “Horizons”

Sastav “Palladio String Quartet” iz Banja Luke, predstavio je u “Cineplexu Palas” svoj prvi video spot za singl “Horizons” kojeg su uradili u saradnji sa Aleksandrom Žeželjom – DJ Nazor Soundom.

“Palladio String Quartet” oduševljava publiku sa izvođenjem poznatih numera na klasičnim instrumentima, a upravo u saradnji sa Nazor Soundom, grupa se po prvi put otisnula u autorske vode.

“Naša želja je bila da nastavimo sa unošenjem novih trendova u muzici. U saradnji sa Aleksandrom Žeželjom – Nazor Sound, mislim da smo na pravom putu i da smo uspiješno uskladili naše klasične insturmente sa modernim zvukom. Svako je dao svoj pečat u cijeloj pjesmi i nadamo se da će se publici svidjeti“, rekla je violistkinja Kristina Moconja.

Idejni tvorac pjesme “Horizons” je Milana Smiljanić, a sam sastav “Palladio String Quartet” najavljuje da se neće zaustaviti na ovoj pjesmi, te da je u najavi još autorskog materijala.

Grupa je uz novi singl predstavila i video spot koji je sniman na ulicama grada Banja Luke sa velikim finalnim kadrovima na krovu zgrade “Telemaxa”. Za ekranizaciju pjesme je zaslužan Srđan Piljak.

“Što se tiče snimanja spota, bilo je pomalo komplikovano i konfuzno, ali smo uspijeli sve sastaviti i svi su nas podržali i postali dio ove naše priče, te su nam dali vjetar u leđa”, rekla je Kristina Moconja.

“Palladio String Quartet” će nastaviti u ovom pravcu, i obećali su još saradnji sa drugim izvođačima.

“Sa Aleksandrom ćemo sigurno još sarađivati, a što se tiče drugih imena, vidjećemo u kom pravcu ćemo se kretati u budućnosti”, dodala je Kristina Moconja.

DJ Aleksandar Žeželj koji stoji iza imena Nazor Sound je priznao da je za njega bilo veliko iznenađenje, ali i veliki izazov učestvovati u ovom projektu.

Premijera održana u Cineplexu Palas

“Bilo je divno raditi sa tim ljudima i biti dio takvog projekta. Situacija u kojoj mi je Milana došla sa tom idejom i raspisanim partiturama, meni je odmah zvučalo kao vrlo ozbiljan “drum n basse” i eto sve se to desilo, i moram priznati da je bio veliki pritisak, ali tu smo i svi smo zadovoljni konačnim proizvodom”, rekao je Žeželj.

Muzičari će u narednom periodu raditi na promociji novog singla i spota, ali će i aktivno pripremati materijal za žive nastupe.

Pogledajte spot za pjesmu “Horizons”.

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
);