Home > Muzika > “Pajperov smijeh” predstavio novi spot “Zupčanik” i novi “zupčanik” u bendu

“Pajperov smijeh” predstavio novi spot “Zupčanik” i novi “zupčanik” u bendu

Pajperov smijeh, alternativni rok bend iz Banjaluke, predstavio je novi video-spot, ali i novog gitaristu te seriju nadolazećih koncerata.

Nakon spota za numeru “Svjetla su daleka”, video verziju je ovoga puta dobila numeru “Zupčanik”, a obje pjesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “Mostar Trek”. Prateći video je nastao od dokumentarnih materijala nastalih upravo tokom snimanja spomenutog maksi singla.

Inače, “Zupčanik” je drugi video-spot benda, a njegovu režiju potpisuje Vedran Ševčuk Alf, koji je zaslužan i za nove fotografije benda.

Takođe, Pajperov smijeh je predstavio i Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), novog člana benda umjesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića.

“Njegove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba te je Dane svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca. Vladinim dolaskom dobili smo kontinuitet sviranja proba, što je dalo rezultat ne samo u smislu naše sviračke forme, već je probudilo sve druge segmente djelovanja benda, pa danas pričamo o našem drugom spotu i seriji klupskih koncerata”, kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.

Bend planira biti što aktivniji i prisutniji tokom sezone klupskih svirki, tako da je zakazano već nekoliko koncerata u bh. gradovima, a to su Kostajnica (28. septembar), Mostar (4. oktobar), Stolac (5. oktobar) i Banjaluka (12. oktobar).

Ponjević navodi da je bend oduvijek radio više stvari paralelno te da to se nije promijenilo, pa se u ovom momentu osjećaju odlično jer “guraju” na svim frontovima.

“Stvaraju se nove pjesme, snimaju se već stvorene, objavljuju se spotovi, održavaju se koncerti… Volimo to što radimo, i vrijeme ispred nas će dati još mnogo dobrih stvari od Pajpera”, smatra on.

Karlo Tomić, basista benda, navodi da su imali malu pauzu u objavljivanju pjesama i koncertnim nastupima uzrokovanu promjenom člana benda.

“Prvi put u preko deset godina rada smo se odlučili za promjenu, što je opet tražilo od nas da radimo još više nego ranije. Osjećali smo odgovornost, kako prema Danetu koji je otišao i prema Vladi koji je došao, tako i prema publici, jer bend mora ili da radi ili da ne radi. Mi smo se odlučili da radimo i spot za “Zupčanik” je samo prvi korak u nekom narednom djelovanju naše male ekipe”,kaže Tomić.

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković(gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdana “epP” i “Mostar Trek”.

Pogledajte!

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
);