Home > Muzika > Ozi Ozborn otkazao turneju: Parkinsonova bolest uzela je maha

Ozi Ozborn otkazao turneju: Parkinsonova bolest uzela je maha

Ozi Ozborn otkazao je cijelu turneju po Sjevernoj Americi 2020. koja je već bila predviđena kao nastavak koncerata otkazanih prošle godine. Legenda heavy metala umjesto toga će iskoristiti vrijeme za lječenje u Evropi, poslije nedavne objave da se bori protiv Parkinsonove bolesti.

Otkazivanje turneje dolazi pošto je Ozi nagovjestio da možda neće moći da se obveže za predviđene datume u nedavnim intervjuima. Na Grammy- evom crvenom tepihu rekao je da će ići na turneju samo ako bude “dovoljno” dobar za nastup na pozornici. Sada, dok su vlasnici ulaznica još spekulisali hoće li se uopšte održati sjevernoamerička turneja, Ozi i njegov tim donijeli su odluku da neće biti sposoban za koncerte.

“Toliko sam zahvalan što su svi bili strpljivi zbog ovog sranja koje mi se dogodilo. Nažalost, neću moći da dođem u Švajcarsku na lječenje do aprila, a lječenje traje šest-osam nedelja. Ne želim da pokrećem turneju i u posljednjem trenutku otkazujem koncerte jer to nije fer prema fanovima. Sad bih radije da svi dobiju povrat novca, a kad dođe vrijeme za turneju Sjevernom Amerikom, svi koji su kupili ulaznicu za koncerte će biti prvi koji su u redu za kupovinu novih”, napisao je Ozborn.

Ozborn je prvobitno trebalo da krene na ovaj dio svoje “No More Tours 2” u maju 2019. ali otkazao je te planove kad je pao kod kuće, oštetivši spojeve metalni šipki koje su mu ubačene u tijelo godinama ranije nakon ATV nesreće. Termini su bili pomjeremi za kraj maja 2020. a Merilin Manson je trebalo da bude podrška. Sada je sjevernoamerička turneja potpuno otkazana.

You may also like
Ozi Ozborn dao donaciju za Interno odjeljenje bolnice u Pančevu
Ozi Ozborn u teškom stanju, tabloidi ga već sahranjuju
“Pearl Jam” najavljuje turneju u Evropi
);