Home > Muzika > Otvorena 5. Motorijada “MK Istok” na Kastelu

Otvorena 5. Motorijada “MK Istok” na Kastelu

Na platou isrped tvrđave Kastel sinoć je počeo bajkerski rokenrol spektakl “5. Motorijada MK Istoka“.

Ovaj čuveni klub iz grada na Vrbasu je na svojoj manifestaciji okupio veliki broj gostiju iz regiona i Evrope, čime je učinio Banjaluku bajk-rok prestonicom ovog vikenda.

Kao što to pravila nalažu pored sjajnih rokerol svirki, posjetioci su mogli uživati u veoma zanimljivim pratećim sadržajima. Jedan od tih sadržaja je svakako legendarni „Zid smrti“, spoj umijeća, koncertacije i pravog moto spektakla koji ne smijete propustiti kad dođete na Kastel. Takođe tu su i turističke vožnje kako bi se što bolje gosti upoznali sa Banjalukom i njenom okolinom.

Rokenrol je neizostavan dio ovakvih manifestacija. Sa pozornice ispred Kastela prvi se publici predstavio bend “KOB” iz Kostajnice. Ovi sjajni momci kod naše publike su više nego odlično prihvaćeni. Svi su pjevali u glas i uživali u sjajnoj energiji koju su momci dijelili sa nama.

“Bilo je sjajno,momci iz “MK Istoka” su sjajni domaćini. Nije nam prvi put da sviramo za njih, ali smo prvi put na njihovoj motorijadi i sjajno smo dočekani. Svirka je odlično prošla. Imali smo sjajnu komunikaciju sa publikom, prezadovoljni smo. Planiramo svirati što više. Krajem ljeta ulazimo u studio i snimamo dvije tri nove pjesme, a krajem godine album“, rekao je Vanja Cvijanović, pjevač i gitarista benda “KOB”.

Nakon sastava iz Kostajnice na binu izlazi “Fjužna Pruga” uz pratnju Rok okteta. Spoj naizgled nespojivog. Senzacionalan nastup energičnih rokera i vrsnih muzičara. Izvođenjem domaćih i stranih rok hitova u ovakvom aranžmanu zadivila je publiku i svi su ih u glas podržali. Na bini im se kao gost pridružio Vanja iz “KOB-a” da zajedno izvedu „Another brick in the wall“ legendarnog “Pink Floyda” a publika ih je nagradila ovacijama i aplauzima.

“Organizacija je sjajna! Sve je do jaja! Odlična je atmosfera. Najbitnije da nema kiše, jer nekako “MK Istok” je do sad pratila kiša. Ovaj put to nije slučaj. “Fjužna pruga” je upotpunjena mini orkestrom večeras. U pitanju je gudački orkestar od osam ljudi tako da to sada primamljivije i lepršavije zvuči. Takođe,repertoar je izmjenjen od našeg standardnog pa se nadam da se uživali”,  rekao je Dragan Moconja, gitarista benda “Fjužna pruga”.

Veliko finale prve večeri je pripalo je bendu “Death Saw” iz Srbije. Spoj fenomenalnih,energičnih vrsnih muzičara predvođenih legendarnim rok vokalom ex yu scene Đorđem Davidom osvojio je publiku. Glasno, iskreno, emotivno, u službi rokenrola ova četvorka je zatvorila prvo veče motorijade. Publika je uživala u sjajnom vokalu Đorđa Davida, nevjerovatnom zvuku gitare Aleksandra Mitrovića i fenomenalnoj ritam sekciji. David je bivši vokal “Generacije 5” te je bilo za očekivati da publika očekuje hitove ovog benda. To se i desilo, pjesme poput „Ti i ja“, “Dubler“, “Dolazim za 5 minuta“, “Ti samo budi dovoljno daleko“ oduševile su publiku i u glas su pjevali sa bendom. Takođe počastili su nas sa nekoliko obrada EKV-a, Smaka, Bijelog Dugmeta i “Deep Purple” benda.

“Ovo je jedna vrlo civilizovana publika. Mi smo se malo pribojavali zbog repertoara, jer smo narpavili repertorar koji je primeren onoj rečenci “Jebeš zemlju koja Bosne nema”. Ja sam Titov pionir, i ja sam tako odgajan. Ja sam ona genracija koja pati na za Banjalukom na isti način kao što patim za Prijedorom, Jajcom, Ljubljanom I drugim gradovima. Ranije su bile neke stvari kojih više nema, i sa kojima moja generacija ne može nikako da se složi. Zbog toga smo uradili sve ono što je rokenrol bastion”, rekao je Đorđe David.

Autor: Zoran MATIĆ

Foto: Borislav BREZO

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
);