Home > Muzika > Otkazan Woodstock 50

Otkazan Woodstock 50

Woodstock 50 – festival kojim je trebalo da se obilježi 50. godišnjica legendarnog muzičkog festivala – otkazan je.

Iako je najavljeno desetine aktuelnih zvijezda, ulaznice za festival nisu ni puštene u prodaju. Prodaja je otkazana u aprilu, zbog prijavljenih problema sa dozvolom.

Međutim, u ponedeljak, japanska kompanija „Dentsu“, jedan od glavnih investitora festivala, objavila je da neće nastaviti finansiranje Woodstocka 50, zajedno sa suorganizatorom originalnog događaja Majklom Langom.

“San je svake agencije da radi sa poznatim brendovima i da bude povezana sa značajnim pokretima”, kaže Dentsu u izjavi. “Imamo jaku istoriju proizvodnje iskustava koja okupljaju ljude oko zajedničkih interesa i uzroka, zbog čega smo izabrali da budemo dio festivala 50. godišnjice Woodstocka”, saopštila je kompanija i nastavila:

“Ali, uprkos našem ogromnom ulaganju vremena, truda i posvećenosti, ne vjerujemo da se produkcija festivala može realizovati kao događaj vredan brenda Woodstock, istovremeno osiguravajući zdravlje i bezbjednost umjetnika, partnera i učesnika. Kao rezultat toga i nakon pažljivog razmatranja, Dentsu Aegis Network’s Amplifi Live, partner Woodstocka 50, odlučio je da otkaže festival. Koliko god da je teško, smatramo da je ovo najpametnija odluka za sve uključene strane”.

Imagine Dragons, Kacey Musgraves, Run the Jewels, Chance the Rapper, Halsey, John Fogerty, Robert Plant… i još desetine drugih umjetnika trebalo je da nastupe od 16. do 18. avgusta, tačno 50 godina od originalnog festivala u Betelu, Njujork, na lokaciji Woodstocka 69.

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
);