Home > Muzika > OSTOJIĆ ZA EHO: Pogledaj sa bilo kog prozora i vidjećeš da pravda oko nas odavno spava

OSTOJIĆ ZA EHO: Pogledaj sa bilo kog prozora i vidjećeš da pravda oko nas odavno spava

Porodični bend Infuzija iz Bratunca kojeg čine otac Rajko Ostojić i sinovi Mirko i Đorđe predstavili su novi singl i video spot za pjesmu “Ćutiš”.

Ova rokenrol porodica odavno je privukla pažnju ljubitelja rokenrola, ali kako Rajko ističe ova pažnja nedostaje u širem javnom prostoru.

U razgovoru za EHO portal, Rajko Ostojić govori o prilikama na muzičkoj sceni, snimanju spota za pjesmu “Ćutiš”, učešću bake Mirka i Đorđa u ovom projektu, ali i narednim planovima benda “Infuzija”.

EHO: Objavili ste novu pjesmu pod nazivom „Ćutiš“. Možete li nam reći nešto više o tematici pjesme?

OSTOJIĆ: Nažalost, kad se uzme u obzir da postojimo na sceni 6 godina, da se bavimo autorskim radom, veoma aktivni i produktivni, da nas publika jako cijeni i prati, a da su javni mediji toliko nezainteresovani – ne samo za nas, već za sve jedan dobar rokenrol bend u našoj državi, onda dolazimo do zaključka kakva smo zemlja. Možemo do besvijesti da se pravimo ludi i kažemo: „Ma nema veze, nije naš cirkus, nisu naši majmuni!”. Sve postaje cirkus i to počinje da nam smeta, bukvalno plaćamo da na TV-u 24 sata dnevno gledamo jedne te iste face, koje sebe zovu političarima, nema mjesta za druge sadržaje, pa to više potpuno gubi smisao.

Oni zvanično više ne rade za narod, već narod radi za njih. Svi ćute, ne dižu glas, Ok. Nema veze, naše je da radimo svoj posao onako kako treba i kako volimo, naučeni pristojnosti i dostojanstvu, to je Rokenrol.

Uzdizati se skandalima je jako glupo i kratkotrajno. U tom slučaju ostajemo na svom mjestu i ne treba nam takav medijski prostor. Povodom šest godina Infuzije, željeli smo da počastimo naše pratioce i prijatelje nekim novitetom, te smo snimili singl „Ćutiš”. Tekst smo napisali veoma lako, dovoljno je ujutro pogledati kroz prozor i imaš inspiraciju. Sa bilo kog prozora vidjećeš da „Pravda” spava, a mi smo je svi zajedno uspavali. Stvarno smo zaslužili sve kroz šta prolazimo, jer ćutimo.

EHO: Koliko ste dugo radili na ovoj pjesmi i gdje je snimljena?

OSTOJIĆ: Pa iznenadio bi se kad bih ti dao precizan odgovor. Snimili smo je jako brzo, iako smo pretrpani svakodnevnim obavezama i nastupima, trebalo nam je par dana od početka procesa do masteringa. Tako uvijek radimo, nema gubljenja vremena i prazne priče, mora da se radi. Snimano je u našem studiju „Music Box”, koji se trenutno nalazi u Bratuncu. Za kompletno snimanje i produkciju zaslužni su Mirko i Đorđe. Uz veliku pomoć naših velikih prijatelja koji se profesionalno bave audio produkcijom, naučili su dosta o ovom zanatu.

EHO: Ko je bio zadužen za snimanje video spota i na kojim lokacijama je spot snimljen?

OSTOJIĆ: Snimatelj videa je mlad i talentovan mladić, zove se Konstantin Malešević, a video editing je urađen u Music Box-u. Lokacija videa je blizina Bratunca, šljunkara i jedna soba u bakinoj kući. Baba obožava unuke i njihov rad, zbog nas je zavoljela rokenrol. Video je svojom pojavom uljepšala Nikolina Cvjetinović. Sve smo realizovali sa velikim uživanjem i po svom ukusu.

EHO: Kakvi su naredni planovi benda „Infuzija“?

OSTOJIĆ: Infuzija ima gotov album, 12 pjesama čeka svoje izdanje. Sve je spremno, međutim sve se vrti oko nekakvog novca, te ovo, te ono,… Baš smo u sjajnom i povoljnom vremenu za rokenrol. Sve je jako konfuzno u vezi odluke za izdanje albuma. Ova vremena su jako nezgodna i za izdavačke kuće i za bendove. Vidjećemo šta ćemo po pitanju toga u skorije vrijeme. Može vrlo lako da se desi da sami sebi budemo izdavači. Mi pred sobom imamo jako dobar LP album i ne bismo da pristanemo na bilo kakve uslove, samo da bi taj album ugledao svjetlost dana. Eto, to su planovi. Već snimamo material za drugi album, „Ćutiš” ide na drugi album. Idemo dalje raditi, kao do sad, isplatiće se sav trud.

Razgovarao: David JOJIĆ

You may also like
“Infuzija” u polufinalu 53. Gitarijade u Zaječaru
MK “Istok” najavio bajkerski rokenrol spektakl na Kastelu
INFUZIJA: Poruka svima sa ovih prostora, vratimo se pravim vrijednostima
);