EHO Portal

Opustošena planeta i Greta Tunberg u novom spotu benda “Pearl Jam”

Opustošena planeta i uništenje prirode osmišljeni su u novom spotu benda “Pearl Jam” za pjesmu “Retrograde”, koja se našla na njihovom nedavno objavljenom albumu “Gigaton”.

Video počinje čovjekom koji se vozi po kiši, a potom posjećuje vidovnjakinju u tržnom centru. Dok gleda u kristalnu kuglu, on vidi poplave koje odnose predjele i gradove, uključujući i Ajfelovu kulu u Parizu i toranj Svemirska igla u Sijtelu.

Na kraju videa ispostavlja se da je aktivistkinja Greta Tunberg vidovnjakinja koja proriče budućnost, aludirajući da na sva ona naučna “proročanstva” koja ova djevojka širi po svijetu.

Sve se vraća na neonski znak koji šljašti sa zgrade u kojoj je njena radnja. Na njemu piše “Biće potrebno mnogo više od obične ljubavi da se sve ovo ponovo uzdigne”.

Prva ideja bila je da video bude snimljen kao igrani film, ali je epidemija virusa korona natjerala stvaraoce da ga naprave u animiranoj verziji. Reditelj spota Džoš Vejkli kazao je da da “Retrograde” označava jedan od vrhunaca ovog benda i njihovog 11. studijskog albuma.

“Ono što je “Pearl Jam” radio sjajno svih ovih 30 godina je što su govorili istinu i upozoravali na nesreće. Još nekoliko pjesama sa “Gigatona” me je dotaklo, ali ova me držala budnim noću“, rekao je Vejkli.

Pogledajte spot, poslušajte pjesmu, i podelite s nama svoje utiske.

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram