Home > Muzika > Ona ima samo 15… Ćerka Krisa Kornela objavila svoj prvi singl

Ona ima samo 15… Ćerka Krisa Kornela objavila svoj prvi singl

Pjesmu “Far Away Places” Toni Kornel producirao je ranije njen otac Kris, a pjesma je sada svoje mjesto zauela kao dio filmskog soundtracka.

“Far Away Places” je, kako prenosi Spin, “muzički centar” istoimenog kratkog filma koji se trenutno prikazuje na raznim filmskim festivalima.

Radnja filma prati mladića koji putuje iz Los Anđelesa na Tahiti kako bi posjetio svoje rođake. U međuvremenu saznaje strašne tajne koje je porodica skrivala.

U skladu sa filmom, tema melanholične pesme potraga je za pomoći i povjerenjem. Muzički, “Far Away Places” je zanimljiva kombinacija instrumenata. Uz fokus na akustične gitare pjesmu obogaćuju zanimljivi tonovi laganih perkusija, klavijatura i ksilofona.

Toni Kornel je samostalno napisala pjesmu dok je kao producent je naveden njen otac, Kris Kornel. Toni je upravo napunila 15 godina, a uzevši u obzir da pokojni Kornel potpisuje produkciju, lako je zaključiti da je mlada muzičarka pjesmu napisala još kao prava djevojčica. Prošle godine, javno se pojavila na nastupu za Dan očeva kada je otpjevala Prinsov “Nothing Compares 2 U”, a samo nekoliko mjeseci pošto je Kornel preminuo, na nacionalnoj televiziju mu je posvetila emotivnu izvedbu pjesme “Hallelujah”.

Toni Kornel će sve prihode od pjesme “Far Away Places” donirati udruženju za prevenciju nasilja nad djecom.

headliner.rs

You may also like
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
);