EHO Portal

Oglasio se “Exit” povodom pokretanja stečajnog postupka

Povodom oglasa u listu “Danas” u kome je objavljen stečajni postupak privrednog društva “The State of EXIT doo Novi Sad” i povodom medijskih objava u vezi sa tim, organizatori festivala “Exit” su istakli da navedeno privredno društvo nema nikakve veze sa “Exit” festivalom.

“U pitanju je privredno društvo koje je u blokadi već šest godina i koje je kreirano 2005. godine sa ciljem da iz menadžmenta festivala isključi njegovog osnivača Dušana Kovačevića. Takav način upravljanja je zamalo doveo do gašenja festivala 2012. godine, kada je “Exit” zapao u milionske dugove sa najmanjom posetom u njegovoj istoriji. U tom trenutku se Dušan Kovačević vraća na čelo “Exita” i od tada festival vraća poverenje publike i osvaja čak dve evropske šampionske titule i brojna druga priznanja”, istakli su organizatori festivala u Novom Sadu.

U saopštenju se takođe navodi da je “Exit” uprkos ogromnim izazovima izazvanim pandemijom jači nego ikad, te će uskoro javnost obradovati novim datumima i prvim izvođačima za 2021. godinu.

Podsjećamo u listu “Danas” iz Srbije objavljena je vijest da je nad jednim od preduzeća povezanih sa festivalom “Exit” otvoren je stečajni postupak zbog neplaćanja obaveza. Stečajni postupak nad “The State of Exit d.o.o.” otvorio je Privredni sud u Novom Sadu, na predlog Organizacije proizvođača fonograma Srbije.

Nad preduzećem “The State of Exit d.o.o.”, sa matičnim brojem 20048387, otvoren je stečajni postupak  na osnovu rešenja Privrednog suda u Novom Sadu, a stečajni razlog je – trajna nesposobnost plaćanja.

Kako stoji u oglasu objavljenom u dnevnom listu “Danas”, stečajni postupak pokrenut je prema prijedlogu povjerioca, Organizacije proizvođača fonograma Srbije.

);
Visit Us On Facebook