Home > Muzika > ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA

ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA

Sinoć je u Ljetnoj bašti u Prijedoru počeo centralni program ŠA Fest . Festival koji izgledom, energijom, ponudom zaista zaslužuje da ga posjetite i uživate, da osjetite trud i energiju koju ovi ljudi ulažu da grad na Sani ima respektabilan i ozbiljan festival.


Veče je otvorio Rambo Amadeus koji se sa svojim “dj” bendom izveo set hitova i pokazao da Balkan boy pravi najbolju zabavu. “Čobane, vrati se”, “Žene”, “FAP mašina” samo su neki od hitova koje je publika pjevala sa Rambom. Drugi na bini bio je Elemental o kojem ne treba puno pričati, slušao sam ih dvadesetak puta i nikada ni trunka uživanja nije nedostajala. Toliko iskrene energije i stihova od kojih se zaledite, publika je uživala od Romantike do Goli i Bosi. Elemental je prvi put nastupio u Prijedoru i oduševili su publiku, svi su pjevali u glas sa ovom sjajnom zagrebačkom ekipom, a i njima je bilo drago zbog toga.


Goran Bare i Majke su sljedeća stavka dnevnog reda, od trenutka kada Goran Bare izađe na binu počinje hipnoza nekom njegovom harizmom, jednostavno publika će uvijek voljeti Majke i uživati uz njih, tako je bilo i sinoć. Bare se požalio kako su više od dva sata čekali na granici što ga je uništilo i bio je izuzetno umoran, tako da molim ovom prilikom Graničnu policiju BiH da nam ne narušava uživanje uz Majke ako je to ikako moguće. Naravno, izveli su sve hitove i naravno publika je iz peta pjevala sa ovom sjajnom ekipom.


Nakon Majki čuo se marš iz serijala Ratovi zvijezda što je značilo da na binu izlazi Sunshine. Tako sjajan i energičan nastup, srećan sam što bend iz mog djetinjstva i danas zvuči fenomenalno, a ja mogu da ih slušam i ponosno uživam. “’Ombre” , “Priđi mi ti “, “Iza horizonta “ su samo neke od pjesama koje je ekipa izvela na sjajno reagovanje publike u Prijedoru. Feel the Sunshine i uživajte uz nastup sa energijom atomske bombe.


Finale večeri pripalo je Sajsi MC koju je publika prihvatila sa oduševljenjem, a ona im je vratila energičnim nastupom, sjajnom harizmom. Zabavila je sve prisutne, a i objasnila kakvo mišljenje ima o prisustvu fotografija nabreklog falusa u inboxima Žena i Djevojaka širom svijeta.


Ša Fest se nastavlja i večeras, nemojte propustiti drugo veče jer je ovo festival koji morate smjestiti u svoje uspomene.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
);