Home > Muzika > Održana promocija spota za pjesmu “Black & White” kantautora Borisa Ivankovića & Blind Train-a.

Održana promocija spota za pjesmu “Black & White” kantautora Borisa Ivankovića & Blind Train-a.

U nedelju 26. 12. 2021. Na izdisaju ove godine, održana je promocija video spota I upriličena jedna divna veče u Banja Luci. Kompletan program održan je  uz tehničku podršku kompanije ProRent u Domu omladine.

Grupa prijatelja pod nazivom Blind Train na čelu sa Borisom Ivankovićem, predstavila je posjetiocima novi singl i video spot pod nazivom „Black & White“.

Na promociji su govorili stvaraoci ove divne pjesme, a čulo se da im je posebno drago da su baš u Domu omladine i što je u publici bilo dosta mladih koji podržavaju ovakve priče.

Pjesma Black & White je priča o čednim I tananim emocijama adolescenata koji su se kroz traganje za životno važnim odgovorima izgubili u vremenu I prostoru ljudske gluposti, ljudske bezobzirnosti svijeta odraslih. 

Prijatelji okupljeni  oko sličnih vizija u pogledu muzičke umjetnosti, kao I oko važnosti očuvanja etičkih I moralnih načela, ugradili su  svako svoju emociju u pjesmu koja treba upravo mladima da pošalje poruku nade.  Nade u ljubav I prijateljstvo bez sujete, ponosa, egocentrizma I gordosti, jer tren ljudske ludosti umno je „progutao“ mnoge mlade osobe I još uvijek ih „guta“.

Ekipu Blind Train-a čine Vanja Cvijanović (gitara), Ninoslav Tiki Dobrojević (prodecent I basista), Nenad Dobrojević (bubanj).

Na promociji je govorio producent I basista Ninoslav Dobrijević Tiki koji duži niz godina sarađuje sa Borisom, i koji je u svojevrsni „tonski klaster“ spojio je Vanju Cvijanovića (inače frontmena i gitaristu grupe Kob iz Kostajnice) koji se također obratio prisutnima.

Goste je pozdravio i gospodin Boris koji se osvrnuo na važnost stvaranja u ova “specifična” vremena I zahvalio se svima na lijepoj saradnji. Također, čovjek zadužen za snimanje spota, gospodin Denis Cvijanović Cvija pozdravio je prisutne. Nakon što smo pogledali spot, Boris nas je počastio sa izvođenjem svoje autorske muzike, nakon čega mu se pridružio bend KOB I zajedno su izveli “Wicked Game” kao I pjesmu “Black & White” koja nas je sve I okupila ovdje.

Finale večeri je pripalo bendu KOB koji već ima vrhunske kritike I polako ali sigurno privlači veliku pažnju ljubitelja hard rock zvuka, a publika je njihov nastup ispratila aplauzom kako to uvijek I biva kada su oni na bini. Završili su ovo divno veče uz nekoliko fenomenalnih izvedbi rokenrol hitova i svoje autorske pjesme.

“Mogu reći da sam iskreno srećan I da sam ostvario svoj san. Išao sam u muzičku školu I uvijek sam želio da se bavim muzikom, sticajem životnih okolnosti nedavno sam se vratio muzici. Evo mogu da predstavim svoj drugi singl i iskreno sam srećan zbog svega ovog večeras. Svi smo večeras rekli po neku lijepu riječ, ja sve sve saradnike vidim kao iskrene prijatelje I sa ovim svim divnim ljudima planiramo budućnost I još mnogo lijepih stvari, a sve to u prijateljskom kontekstu. Planiramo još jedan singl, to je u pripremi, tako da ćemo se još vidjeti i družiti. Već dvije godine ova situacija sa pandemijom  je pogodila muzičare, a posebno tehničare I ljude koji rade iza scene, koji su bukvalno bili zaboravljeni I zapostavljeni, ali mi ne gubimo nadu, vjerujemo da će biti bolje I stvaramo lijepu muziku.” poručio je Boris Ivanković za Eho portal.

U nastavku poslušajte pjesmu “Black & White” I pogledajte video spot.

Autor: Zoran MATIĆ

Foto: Đorđe Božić

You may also like
“Ultrazvuk” objavio pjesmu i video spot pod nazivom “Moć” (VIDEO)
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
);