Home > Muzika > Održan prvi banjalučki “Oktobarfest”

Održan prvi banjalučki “Oktobarfest”

Ovog vikenda na tvrđavi Kastel održan je prvi Banjalučki Oktobarfest. Grad na Vrbasu poprimio je duh Minhena, i tu pozitivnu energiju koju nosi najveći pivski festival. Publika je mogla uživati u odličnom ambijentu, hladnom i kvalitetnom pivu, odličnoj hrani karakterističnoj za ovaj festival i naravno sjajnoj muzičkoj ponudi.

Posjetioci festivala uživali su uz Nektar pivo koje je i glavni sponzor festivala, takođe uz MCB banjalučku kraft pivaru koja oduševljava ljubitelje kvalitetnog piva već godinama, Erdinger, Paulaner, Tuborg i mnoge druge.

izvor. Oktobarfest Banjaluka

Organizatori su se potrudili da banjalučane i goste iz drugih gradova počaste i odličnim muzičkim programom. Tako da je petak veče protekao uz lagane zvukove tamburica i akustičnih gitara. Publiku je zabavljao “Ansambl Lira”, a nakon njih legendarni “Garavi Sokak” koji ove godine proslavlja 30 godina rada. Hitovi poput “Skeledžijo”, “Teci, teci Dunave”, “Ćiribu ćiriba”, “Kao ja što sam tebe voleo”, “Ko te ima taj te nema” nizali su se jedan za drugim a publika je uživala.

Razgovarali smo sa Banetom Krstićem frontmenon ovog kultnog sastava o nastupu u Banja Luci, jubileju benda i planovima u budućnosti.

“Mi ćemo večeras pevati lepe i romatične pesme koje su nastale u ovih 30 godina. Pojavili smo se 1989. godine, tako da večeras za publiku u Banja Luci pevamo 30 pesama povodom jubileja. Lepi su koncerti u pozorištima i salama, ali mi više volimo ovakve susrete sa publikom, više su životni. Kad god idemo u ove krajeve znamo da ćemo se sresti sa publikom koja zna da izrazi emociju, ovde živi divan svet. Uskoro objavljujemo jedan “Best of” sa nekoliko novih pesama, baš sutra kada se vratimo iz Banja Luke snimamo poslednje kadrove za spot jedne predivne pesme “Dobro jutro Dunave””, rekao je Bane Krstić za Eho-portal.

Kao i svaki festival koji slavi pivo i ovaj je imao čuvene “pivske igre”. Tako su svi prijavljeni učestvovali u “Beer pongu” ili parovi ko će brže pojesti kobasicu i popiti pivo, oni najbolji nagrađeni su od strane sponzora festivala.

izvor: Oktobarfest Banja Luka

“Oduševljeni i prezadovoljni smo, odazivom publike, atmosferom, ambijentom. Iskreno hvala banjalučanima i svim gostima što su prepoznali nešto novo u našem gradu”, rekla je Dragana Stanković iz organizacije festivala za naš portal.

Subota veče bila je rezervisana za malo tvrđi zvuk. Publika je uživala uz banjalučki bend “Ultrazvuk” koji je poznat po sjajnoj svirci i odličnom šou. Nakon njih, poslije mnogo godina banjalučka publika uživala je uz legendarni zagrebački bend “Aerodrom”. Fenomenalna rok ekipa na čelu sa Juricom Pađenom, čovjeku koji je iskrenim ljubiteljima rokenrola poznat pored “Aerodroma”, i kao član “Azre”, “Grupe 220” koja kasnije postaje “Parni Valjak”.

izvor: fb oktobarfest banjaluka

Oduševljenje publike nije izostalo, plesali su i pjevali u glas. “Kad misli mi vrludaju”, “Stavi pravu stvar”, “Tvoje lice”, “Obična ljubavna pjesma”, “Digni me visoko”, “24 sata” , “Fratello” i „Što si mi u kavu stavila“ su samo neke od pjesama koje nam je ovaj kultni bend predstavio.

Takođe publiku su oduševili nezaboravnim i bezvremenskim hitovima grupe “Azra” sa kojom su Jurica i Tomislav nastupali u gradu na Vrbasu. Od publike su oprostili uz najljepše želje i da se ponovo družimo što prije.

Tako je završen prvi “Banjalučki Nektar Oktobarfest” i vidimo se iduće godine uz sjajan provod na Kastelu.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
“Rock El Clasico” na Kastelu: Stefan Milenković i Nele Karajlić zatvorili Plan B Fest
);