EHO Portal

Novosadski “GIFT” predstavlja novu pjesmu “MON AMOUR”

“GIFT” je nastao davne 1990. godine u Novom Sadu, kao autorski bend “Seven Sisters” pod uticajem “Dead Can Dance”, “Pink Floyd”, “The Sisters of Mercy” i “Bauhaus”. 

Već na početku karijere, bend postaje zapažen zbog svog specifičnog muzičkog izraza, ali prije svega zbog energičnog i originalnog scenskog nastupa frontmena Jovana Matića (aka Joca Ajkula). Dugogodišnja karijera ovog sjajnog benda učinila ga je više nego prepoznatljivim u čitavom regionu. Publiku su zadivili izvodeći hitove najvećih svjetskih zvijezda, sjajnim performansima pjesama Dejvida Bouvija, Placeba i mnogih drugih.

Priča o njihovom autorskom radu krunisana je 2015. Godine uz album prvenac. Bend objavljuje singlove “Mona” i “Divan san”,  a zatim i cijeli album “Dreamoscope”.

Sa svoja tri muzička spota, za numere “Mona”, “Divan san” i “Eksperimental”, kao i cijelim albumom bend “GIFT” je predstavio novi scensko-muzički izraz, koji neki kritičari pozitivno nazivaju “progressive-britpop”.

“GIFT” je jedna vrijedna ekipa posvećenih umjetnika, koji redovno nastupaju u svim najinteresantnijim i najznačajnim klubovima u regionu. Ovi uvijek ekscentrični nastupi okupljaju veliki broj ljudi koji uživaju u njihivom smijelom izvođenju. Poznati i po svojoj interakciji sa publikom, oni nude sebe u potpunosti i ništa manje ne očekuju od publike.

Kada bi ih opisivali jednom riječju, to bi sigurno bila energija, energija na koju niko ko je bio na njihovom nastupu ne može zaboraviti.

Sada, sa velikim uzbuđenjem i svojim novim singlom i spotom “MON AMOUR” (gosti na snimanju pjesme: Vladimir Perović-električna gitara i Stanko Đukić-bubnjevi) “GIFT” najavljuje novi album koji će kako oni kažu biti ipak nešto komercijalniji od prvog, ali će i dalje zadržati originalnost i ekstravagancu njihovog prepoznatljivog zvuka.

U tom duhu, novi singl “MON AMOUR” se već zavrtio na radijskim frekvencijama regiona, a spot se može pogledati na “GIFT” YouTube kanalu, kao i svim njihovim socijalnim mrežama. Bend očekuje od svojih starih, ali i novih fanova da se uključe u rasprave o tome šta je to u muzici “GIFT-a” što njih kao slušaoce pokreće i okreće.

“Moglo bi se pomisliti da se tekst pesme odnosi na trenutnu globalnu situaciju, pa ipak gladno uho slušaoca može otkriti podtekst koji govori o teškoj groznici koju svi tako dobro poznajemo, koja razara jače nego bilo koja druga nepoznata sila. “MON AMOUR” je ironična, buntovna! Ušuškana u romantizovane melodije i neku magičnu letnju setu s kraja dana, lako se prikrada kao i sve zemljotresne ljubavi, čupa meso i ulazi bez pitanja u ćelije sa krajnjim ciljem gubitka razuma. Ona je destrukcija ljubavi i izazov za sve one koji su kao i mi spremni i dalje da vole”, rekao je frontmen Joca Ajkula o novoj pjesmi, a vi uživajte slušajući.

Zoran MATIĆ

);
Visit Us On Facebook