Home > Muzika > Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista

Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista

Britanske rok ikone “Deep Purple” objavile su detalje svog novog albuma pod misterioznim nazivom “=1”, a koji izlazi 19. jula.

U pitanju je prvi album benda na kojem se pojavljuje novi gitarista Sajmon Mekbrajd, koji je zamijenio Stiva Morzea 2022. godine, a bend je potvrdio da suština grupe ne zavisi od bilo kojeg pojedinačnog člana.

– Bend “Deep Purple” je više od njegovih članova, a album “=1” predstavlja suštinu i stav njihove inkarnacije iz sedamdesetih, vjerovatno više od bilo kojeg drugog albuma u skorijem sjećanju.

Sa legendarnim Bobom Ezrinom koji je još jednom producirao, ploča evocira klasični zvuk pionirskog benda, bez oslanjanja na nostalgiju.

Zagonetni naslov “=1” simbol je ideje da se u svijetu koji postaje sve složeniji sve na kraju pojednostavljuje do jedne, ujedinjene suštine.

Sve je jednako jednom – piše u saopštenju grupe.

Album će biti najavljen singlom koji izlazi 30. aprila, a osim striminga biće dostupan u širokoj lepezi fizičkih formata. Uključujući CD+DVD verziju, CD, dvostruki crni vinil, ograničeno izdanje ljubičastog dvostrukog vinila i ograničeno izdanje prozirnog dvostrukog vinila.

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
);