Home > Muzika > “No Limit Now” novim singlom publiku vratio u osamdesete

“No Limit Now” novim singlom publiku vratio u osamdesete

Bend “No Limit Now” iz Sanskog Mosta, koji je stekao pažnju domaće publike odličnim izvedbama pop-rok hitova, sada je predstavio svoj autorski singl “Dva kofera”, koji je snimljen u retro stilu osamdesetih godina. Pjesma “Dva kofera” je komponovana kao podsjećanje na muzičku eru tog doba, a kako muzičari ističu, mogla bi se okarakterisati kao sint-pop sa bosanskim šmekom iz osamdesetih godina.

Članovi benda dodaju da je ovaj singl kao vremenska mašina koja vraća u prošlost, u decembar 1986. godine i priča priču o dvoje mladih ljudi koji se upoznaju na putovanju vozom kroz snježne predjele Bosne i Hercegovine.

Pjevač benda Zlatko Safić ističe da je novu numeru komponovao muzičar Dinko Kulenović te da su na njoj aktivno radili dva mjeseca.

“Na prvo slušanje pjesme smo osjetili taj duh osamdesetih godina, u stvari jednostavno željeli smo nešto takvo. Sav naš rad je koncipiran na muzici osamdesetih jer smatramo da je to vrijeme kad se na ovim prostorima slušala najbolja muzika. Sama činjenica da su ti hitovi i danas, 40 godina kasnije, hitovi, govori tome u prilog. Naravno, svi ostali kojima se pjesma sviđa i osjete njen duh neka uživaju u ‘zimskoj idili osamdesetih'”, rekao je Safić za “Nezavisne”.

Uz novi singl stigao je i prateći video-spot, koji je bend predstavio kroz animaciju, jer su, kako pjevač ističe, željeli ponuditi nešto drugačije od onoga što se svakodnevno plasira u javnost.

“Video je radio Herdin Rakanović i svi smo stava da nas je spektakularno vratio u osamdesete godine. Jednostavno to je tad tako izgledalo”, dodao je Safić.

Muzičar je naglasio da su u vremenu osamdesetih bili sretni klinci, i da se ne bi ljutili ako bi se te godine ponovo vratile, bar u smislu muzike. Kada su u pitanju naredni planovi ovog sastava iz Sanskog Mosta, Safić dodaje da publika može očekivati studijski album, koji će biti promovisan tokom naredne godine.

“Album je pri kraju i definitivno izlazi u 2021. godini pod etiketom ‘Indigo musica’, nove muzičko-producentske kuće na našim prostorima. U planu je da snimimo još tri pjesme koje su kompletno spremne samo treba ući u studio i završiti posao. Znači, definitivno, nakon dugo postojanja, a namjerno nećemo reći koliko, 2021. godine izlazi naš autorski album”, istakao je Safić.

Pjevač je dodao da su sigurni da vrijeme karantina i izolacija prolazi, te da su spremni za ljepšu i svjetliju budućnost na ovim prostorima.

“No Limit Now” je nastao u Sanskom Mostu i jedan je od atraktivnijih klupskih pop-rok bendova u BiH. Okosnicu benda čine Zlatko Safić i Herdin Rakanović.

Izvor: Nezavisne novine/David JOJIĆ

You may also like
Objavljen spot i pjesma “Pozornica snova”
Prijedorski pankeri godinu otvorili novim singlom
Banjalučki sastav “Aberdar” predstavio prvi studijski album “Kolos”
Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”
);