Home > Muzika > Nina Babić za Eho: “Ljepše je zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast

Nina Babić za Eho: “Ljepše je zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast

Sarajevski bend “Sunday stories” publici regiona je poznat kao atraktivan, iskren, energičan bend koji se duboko urezao u sjećanje svih onih koji su ih gledali uživo. Njihov autorski rad je vrlo specifičan, atmosfera i emocija koju njihova muzika nosi, jednostavno osvaja publiku. Manir vremena u kojem se cijenila kvalitetna muzika, i iskren i snažan scenski nastup. Novitet je dugoočekivani spot za pjesmu “Moon & Sky”, pjesmu koja je snimljena 2017. godine, a spot je izašao prije nekoliko dana. Razgovarali smo sa Ninom Babić, pjevačicom i forntmenom ovog sjajnog benda o novom spotu ali i još ponešto pa uživajte.

EHO: Pjesma “Moon and sky” ispunjena je metaforama i porukama, šta je po Vama to što publika treba izvući kao poruku iz pjesme i spota?

NINA BABIĆ: “Moon is high and up above us, sun so low beneath the moonlight” refren upućuje razdragano i veselo da mene i svakoga koga neko u životu sputava u bilo kojem smislu, jednostavno treba otkačiti, amputirati iz života. Naravno imamo bliske ljude u životu sa kojima prolazimo i dobro i loše, za koje se vrijedi boriti, ali imamo i one koji nas samo tlače, a ne donose ništa pozitivno. Samo se nasmiješ i kažeš “moon is high and up above us, sky so low beneath the moonlight” i mahneš kukovima da odbaciš negativnost od sebe. Veoma jednostavno, skini plesom negativnost, a šta god da se desi dan i noć se svakako smjenjuju.

EHO: Možete li nam više reći o samom snimanju spota, kako je proteklo, ko je zadužen za te naizgled jednostavne ali veoma zahtijevne plesne aranžmane u kojima uživamo dok gledamo spot?

NINA BABIĆ: Željko Božić, izuzetno talentovan i vrijedan čovjek, koreograf i plesač iz Slovenije, zajedno sa kolegom Miljanom Novičem, donose nam “swing” ples u spot i time upotpunjuju i samu poruku pjesme. Oni naime, iako se tokom samog spote bore za stolicu, na kraju zaključuju da je ljepše zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast – kada smo svakako svi ljepši, jači i pametniji zajedno.

EHO: Svi koji pratimo Vaš rad znamo da imate puno nastupa i da ekipa radimpunom parom, koji su planovi u budućnosti, i da li se uskoro možemo nadati nastupu u Banja Luci?

NINA BABIĆ: Što se tiče koncerta u Banjaluci, mnogo bi voljeli doći uskoro. Što se tiče ostalih planova, nadamo se da ćemo uskoro ući u studio. Imamo novu pjesmu i radujemo joj se.

Uživajte u spotu i pjesmi “Moon & Sky” i posjetite njihov nastup kad budete imali priliku, nećete se pokajati.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
Objavljen spot i pjesma “Pozornica snova”
Sunday Stories predstavio publici novi singl
);