Home > Muzika > Nina Babić za Eho: “Ljepše je zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast

Nina Babić za Eho: “Ljepše je zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast

Sarajevski bend “Sunday stories” publici regiona je poznat kao atraktivan, iskren, energičan bend koji se duboko urezao u sjećanje svih onih koji su ih gledali uživo. Njihov autorski rad je vrlo specifičan, atmosfera i emocija koju njihova muzika nosi, jednostavno osvaja publiku. Manir vremena u kojem se cijenila kvalitetna muzika, i iskren i snažan scenski nastup. Novitet je dugoočekivani spot za pjesmu “Moon & Sky”, pjesmu koja je snimljena 2017. godine, a spot je izašao prije nekoliko dana. Razgovarali smo sa Ninom Babić, pjevačicom i forntmenom ovog sjajnog benda o novom spotu ali i još ponešto pa uživajte.

EHO: Pjesma “Moon and sky” ispunjena je metaforama i porukama, šta je po Vama to što publika treba izvući kao poruku iz pjesme i spota?

NINA BABIĆ: “Moon is high and up above us, sun so low beneath the moonlight” refren upućuje razdragano i veselo da mene i svakoga koga neko u životu sputava u bilo kojem smislu, jednostavno treba otkačiti, amputirati iz života. Naravno imamo bliske ljude u životu sa kojima prolazimo i dobro i loše, za koje se vrijedi boriti, ali imamo i one koji nas samo tlače, a ne donose ništa pozitivno. Samo se nasmiješ i kažeš “moon is high and up above us, sky so low beneath the moonlight” i mahneš kukovima da odbaciš negativnost od sebe. Veoma jednostavno, skini plesom negativnost, a šta god da se desi dan i noć se svakako smjenjuju.

EHO: Možete li nam više reći o samom snimanju spota, kako je proteklo, ko je zadužen za te naizgled jednostavne ali veoma zahtijevne plesne aranžmane u kojima uživamo dok gledamo spot?

NINA BABIĆ: Željko Božić, izuzetno talentovan i vrijedan čovjek, koreograf i plesač iz Slovenije, zajedno sa kolegom Miljanom Novičem, donose nam “swing” ples u spot i time upotpunjuju i samu poruku pjesme. Oni naime, iako se tokom samog spote bore za stolicu, na kraju zaključuju da je ljepše zajedno plesati umjesto boriti se za prevlast – kada smo svakako svi ljepši, jači i pametniji zajedno.

EHO: Svi koji pratimo Vaš rad znamo da imate puno nastupa i da ekipa radimpunom parom, koji su planovi u budućnosti, i da li se uskoro možemo nadati nastupu u Banja Luci?

NINA BABIĆ: Što se tiče koncerta u Banjaluci, mnogo bi voljeli doći uskoro. Što se tiče ostalih planova, nadamo se da ćemo uskoro ući u studio. Imamo novu pjesmu i radujemo joj se.

Uživajte u spotu i pjesmi “Moon & Sky” i posjetite njihov nastup kad budete imali priliku, nećete se pokajati.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);