Home > Muzika > Nik Mejson najavio nastup u Beogradu

Nik Mejson najavio nastup u Beogradu

Na svjetski dan muzike, 21. juna u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe „Pink Floyd“ koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava Centru u okviru velike svjetske turneje pod nazivom “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” (Nick Mason’s Saucerful of Secrets).

Projekat “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nik Mejsona od 2005. kada je zajedno za „Pink Floydom“ nastupio na „Live 8“ koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nik Mejsona i supergrupe u velikim svjetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe „Pink Floyd“ koje će beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna u Sava Centru.

Nik Mejson, jedini član gupe „Pink Floyd“ koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do posljednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta „Live 8“ (2005) u 2018. godini započeo je svjetsku turneju “Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni” koju je nazvao po drugom albumu grupe „Pink Floyd“ “Tacna prepuna tajni” (Saucerful of Secrets) iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspješnim i poznatim svjetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava „Spandau Ballet“, a ostali članovi su: Li Haris iz benda „The Blockheads“, basista Gaj Prat koji je radio s „Pink Floydima“ poslije odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Karte za ovaj koncert biće u prodaji od petka 21. februara od 10:00 po lokalnom vremenu na  tickets.rs i na prodajnim mjestima Ticket Vision.

Charms Music Serbia

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
);