Home > Muzika > “Nemesis” za Eho: Kroz muziku izražavamo nezadovoljstvo koje osećamo

“Nemesis” za Eho: Kroz muziku izražavamo nezadovoljstvo koje osećamo

Melodic Death Metal grupa “Nemesis” iz Srbije, objavila je novi singl i video spot za pjesmu “War Is On”. Kako ističu iz ove grupe u razgovoru za “Eho-portal”, tekst pjesme je sam po sebi buntovan, i odnosi se na pobunu protiv nametnutog režima.

“Singl predstavlja direktno obraćanje “vladaru” od strane naroda kome je dosta svega i koji je odlučio da uzme stvar u svoje ruke. Kao i kod naših ostalih tekstova, ideja je da kroz njih iskažemo neka nezadovoljstva koja osećamo na svakodnevnom nivou”, istakli su iz ovog benda.

Članice grupe dodaju da su samu pjesmu napisale poprilično brzo, te da je sav stvaralački proces išao veoma lako.

“Rif za refren je postojao dosta dugo i želele smo da ga iskoristimo u nekoj pesmi, onda smo se jednom našle i ideje su se same nizale. Što se snimanja, tiče za to je bio zadužen Luka Matković iz “Citadela sound production” studija kog koga smo snimile ceo album”, rekle su za Eho-portal djevojke iz “Nemesisa”.

Zajedno sa novom pjesmom je objavljen i zanimljiv video spot za čiju realizaciju je bilo potrebno svega par časova rada.

“Spot je sniman na jezeru Bešenovo, blizu Rume. Samo snimanje je trajalo svega par sati. Htele smo da snimimo jedan “old school” spot i Miloš Slavković iz “Hard Peak-a” je uspeo da realizuje tačno ono sto smo zamislile. Jako lepa i prijatna saradnja koju ćemo svakako nastaviti”, dodale su muzičarke.

Bend “Nemesis” je rijetka pojava na alternativnoj sceni regiona, jer je u pitanju ženski metal bend. Djevojke ističu da je pred njima veliki niz izazova jer i sam žanr kojim se bave nije previše profitabilan.

“Većina stvari zavisi od lične motivacije. Recimo da je upravo u toj motiviaciji najveći izazov. Srećom po nas, mi često sviramo, pa nam ti koncerti iznova potvrđuju da volimo to što radimo i da ne smemo da odustanemo. Još jedan od velikih izazova je i naći vremena za bend pored svih drugih stvari koje radiš u životu”, dodale su članice “Nemesisa”.

Osim pjesme “War is On” grupa je nedavno predstavila i singl “Dead End”, a djevojke dodaju je u planu nekoliko nastupa kao i objava albuma.

“Sledeći nastup koji imamo biće na “Lazarus festivalu” u blizini Zrenjanina, a čim objavimo i tačan datum izlaska albuma, napravićemo i mini turneju po Srbiji i regionu. Jako se radujemo svim svirkama koje slede i jedva čekamo da čujemo reakcije na album”, poručile su članice grupe “Nemesis”.

Na pitanja Eho-portala su odgovarale Sanja Drča (vokal), Selena Simić (bubnjevi) i Tijana Milivojević (gitara)

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
);