Home > Muzika > Nektar OK Fest 2021 – Tjentište epicentar pozitivne energije i najbolje zabave u regiji

Nektar OK Fest 2021 – Tjentište epicentar pozitivne energije i najbolje zabave u regiji

Prvi dan “Nektar OK Festa” postavio je visoke standarde, a na tri festivalska stejdža smjenjivale su se brojne regionalne zvijezde. Smještajni kapaciteti u OK kampu popunjavaju se u rekordnom roku.

Festival su otvorili u podne Siniša Tamamović i Alexander G na “Sky Cola OK Summer Stage”-u. Prve zvuke elektronske muzike ljubitelji plesnih ritmova dočekali su pored bazena, koji je uvršten na mapu najvećih prirodnih bazena u Evropi. Ovaj uvod bio je savršeno zagrijavanje za sve ono što je uslijedilo na “Sensation OK Stage”-u. Gitarskim rifovima Love Hunters-a i Mortal Kombata atmosfera u OK kampu došla je do usijanja. Ovakav dnevni program naslutio je pravu rock and roll muzičku priču na glavoj bini.

Na “Jagermeister Main Stage”-u program je započeo Moreuz, koji je prava uvertira za velikane domaćeg rock and roll-a. Goran Bare i Majke preuzeli su publiku i razgalili ih vanvremenskim hitovima, te podsjetili uzavrelu masu zašto nose epitet istinskih ikona tvrdog zvuka. Uslijedio je nastup benda Van Gogh, oni su svoju muzičku priču ispričali starim hitovima koje je publika horski pjevala ali i predstavili pjesme sa novog albuma More bez obala. Vrhunac večeri bio je nastup sastava Brkovi, a atmosfera koja se širila NP Sutjeska bila je magična. 

Nakon žestokog muzičkog programa na glavnoj bini, publika se uputila na after party u OK kamp. Ovo veče zatvorili su DJ setom Siniša Tamamović i Alexander G koji su, sudeći po reakcijama i raspoloženju prisutnih,  disali zajedno s publikom.

Večeras nas na glavnoj bini “Jagermeister Main Stage” očekuju nastupi Who See-a, Buč Kesidija, TBF-a te Bajage i Instruktora. Najbolja dnevna zabava rezervisana je za “Sky Cola OK Summer Stage” na kojem će Mladen Tomić, Toni Juranović i Nebs Jack zagrijati publiku za  “Sensation OK Stage” gdje će od 16 časova svirati Marčelo i Napeti quintet, a nakon njih Atheist Rap.

Istog dana, u “OK book zoni” predstaviće se Dušan Vesić sa svojom knjigom “Bunt dece socijalizma”, a od 21 čas biće upriličena filmska noć pod zvijezdama na “OK Cinema Stage”-u, a posjetioci će moći uživati u filmu “Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu.”.

David JOJIĆ

You may also like
Nektar i OK Fest u ekološkoj misiji recikliranja limenki
Nektar OK Fest 2024 – poznat raspored nastupa izvođača po danima
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
Dok’n’Ritam i Nektar OK Fest predstavljaju program OK Cinema zone na Tjentištu
);