Home > Film > Najavljena serija o grupi “Wu-Tang Clan”

Najavljena serija o grupi “Wu-Tang Clan”

Nema sumnje da je grupa Wu-Tang Clan vladala rep muzikom tokom devedesetih. Oni doduše i dalje izdaju albume i nastupaju, ali je „zlatno doba“ davno iza njih. Ipak, interesovanje za taj period njihove karijere i dalje ne jenjava kod svih koji uživaju u ovoj vrsti muzike, a savršen dokaz te teze je činjenica da smo ove godine mogli da gledamo četvorodelni dokumentarac o grupi („Wu-Tang Clan: Of Mics and Men“) u produkciji televizijske kuće Showtime, a uskoro će početi da se emituje i serija od deset epizoda o počecima grupe.

Striming servis Hulu je upravo objavio trejler za biografsku seriju o ovim legendama repa pod nazivom Wu-Tang: An American Saga. Ona će prikazati kako je izgledao život u Njujorku krajem osamdesetih i početkom devedesetih za mlade crne mladiće koji su u hip hop kulturi tražili izlaz iz sveta kriminala.

Glavni autori serije su Aleks Ce i RZA (reper, producent i idejni tvorac grupe Wu-Tang Clan). Premijera serije Wu-Tang: An American Saga je rezervisana za 4. septembar.

);