Home > Muzika > Na rođendan Vlade Divljana objavljeno reizdanje albuma “Lutka koja kaže ne”

Na rođendan Vlade Divljana objavljeno reizdanje albuma “Lutka koja kaže ne”

“Srećan ti rođendan, žele bube i ptice, i njima je srećan dan – srećan ti rođendan”, kaže refren pjesme “Srećan ti rođendan” koju je prije 28 godina napisao Vlada Divljan, legendarni frontmen “Idola” i jedan dio Fantastične četvorke zvane “Vlada, Gile, Piko & Švaba”.

Vlada bi 10. maja proslavio 61. rođendan. Napustio nas je prije četiri godine, a tuga nikada nije prestala. Izdanje “Lutka koja kaže ne”, na kojem je Vlada autorski pokazao svoju briljantnost, od 1991. godine do danas, spletom okolnosti, nije dobilo svjetla reflektora kakva zaslužuje. Zato je “Croatia Records” u saradnji s PGP RTS-om, a uz podršku Srđana Gojkovića Gileta, Ivana Pika Stančića i Zorana Radomirovića Švabe, odlučila da remasterizuje i reizda ovaj raritetni album.

“Materijali su prošli nezapaženo kao žrtva neke životne situacije i vremena u kojem je nastajao. No, postoje obožavaoci koji se kunu u album i koji s vremena na vreme priđu na nekom koncertu te pričaju o njemu i pitaju se zašto se ne objavi na CD-u. I sada konačno poslije toliko godina stigla je prilika da se on u nekom normalnijem vremenu pojavi”, izjavio je povodom ponovnog objavljivanja albuma Srđan Gojković Gile.

“Vlada je jako puno dao sebe ovom albumu i ta nesrećna okolnost da se on oprosti od nas još je samo pojačala želju da se materijal objavi, te da ljudi koji vole i kupuju muziku imaju još jedan kapitalan primerak u svojoj kolekciji”, izjavio je Piko Stančić.

“Croatia Records” nedavno ponovno oživljava prednovotalasnu grupu “Zvuk ulice” pa na jednom mjestu možemo vidjeti muzičke velikane kao što su Zdenko Kolar i Kokan Popović iz “Idola”, kao i producent Dušan Kojić Koja. Kao da je to bio okidač za nešto potpuno neočekivano, oživljavanje nekih starih materijala koji su izvađeni doslovno iz naftalina, prisjećanje na neka stara vremena i skidanje crnog vela s jugoslovenske rock scene… 38 godina kasnije Vlada, Gile, Piko & Švaba ipak i dalje žive, muzikom, svevremenskim pjesmama koje će komunicirati s nekom mlađom generacijom. Pjesme su se duhom vratile na pozornicu, a originalna muzika konačno završava na fizičkom izdanju koje ova Fantastična četvorka i zaslužuje, doduše u modernom formatu, ali obogaćenom, baš kao što su oni obogatili regionalnu muzičku scenu svojim prisustvom već decenijama”, piše u knjižici koja ide uz CD Nikola Knežević, urednik izdanja.

ravnododna.com

You may also like
Bio je “najveći džentlmen rokenrola”: 5 godina od smrti Vlade Divljana
Objavljen trejler filma “Nebeska tema”, o liku i djelu Vlade Divljana
);