Home > Muzika > Na prvu godinu neodržavanja, festivalu Demofest kazna zbog buke!

Na prvu godinu neodržavanja, festivalu Demofest kazna zbog buke!

Prošle sedmice na adresu Bono d.o.o., organizatora festivala Demofest, stiglo je Rješenje iz Osnovnog Suda u Banjaluci da moraju platiti kaznu od 1000 KM. Ako se kazna ne naplati, onda je zamjenjuje kazna zatvora, gdje se svaki započeti dan računa 50 KM.
Rješenje o prekršaju je donio Osnovni sud u Banjaluci, a na osnovu pritužbi građana zbog buke i uznemiravanja u različitim djelovima grada za vrijeme održavanja festivala Demofest u periodu od 19.7. – 22.07. 2018 godine.

U izjavi za Buku, Brankica Janković je kazala da je šokirana rješenjem. Prije svega zato što je od posljednjeg Demofesta prošlo godinu dana, a da u tom periodu, kako gospođa Janković, direktorica d.o.o. “Bono” kaže, nisu dobili nikakav poziv, niti je, i ako je poziv stigao na njihovu adresu, on mogao proći nezapaženo, jer u firmi pored dnevnog radnog vremena postoji i čuvarska služba. Dodaje da se svih 11 godina, koliko je Demofest trajao, buka mjerila i prilagođavala dozvoljenim standardima, te da nikad nije bilo tužbi. Simptomatično je da je ona stigla u godini kada se festival ne održava.

Podsjećamo da se od ove godine festival ne održava.

Festival Demofest je bio najpopularniji ovdašnji festival u regiji, izvođači i novinari su dolazili iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije.

Janković je naglasila da će se žaliti zbog ove kazne i tražiti objašnjenja zašto nisu pozvani kao stranka u postupku, čime su narušena njihova prava.

Rješenje, uz dozvolu Bono d.o.o., prenosimo u cjelosti.

izvor: buka

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);