Home > Muzika > Na „Nektar Garden Festu“ zajedno slavimo život!

Na „Nektar Garden Festu“ zajedno slavimo život!

Neka ovo ljeto napokon diše slobodom! Prijedor će 22/23/24. jula biti domaćin prvog “Nektar Garden Festa” na kojem će nastupiti mnoga zvučna imena urbane muzičke scene.

Trodnevni festival održaće se u Ljetnoj bašti, mjestu s dobro poznatom muzičkom tradicijom i kultnom okupljalištu mladih. Bašta u kojoj su se stvarale pjesme, gradila prijateljstva i rađale ljubavi – sasvim je neobična bašta vječne mladosti.

Pred publikom na ovom legendarnom platou u gradu na Sani će nastupiti najbolji izvođači današnjice koji će vratiti festivalski duh i dobru energiju u Prijedor nakon nedostatka svih javnih nastupa pojavom pandemije virusa korona. 

Prvog dana „Nektar Garden Festa“ će zasvirati ljevoruki disko rokenrol elektro boj bend „Buč Kesidi“ iz Pančeva. Ovaj sastav je sa svojim posljednjim singlom  “Đuskanje ne pomaže” dobio najbolje kritike domaće publike, a u Prijedor dolaze nakon veoma uspješne premijere bioskopskog muzičkog filma „Buč Kesidi: Euforija uživo“. Ovo filmsko-muzičko ostvaranje donosi nova izvođenja hvaljenog albuma “Euforija” i nekoliko starih hitova a sve to na filmskom platnu!

Zajedno sa ovim dvojcem iz Pančeva, pred publikom na „Garden Festu“ će se predstaviti i legendarni hip-hop duo iz Crne Gore, „Who See“ kojeg čine Deduh iz Kotora i Nojz iz Herceg Novog koji sa sobom donose duh morskih obala protkan energičnim hip-hop rimama. 

Svoj nastup potvrđuje i tajanstveni maskirani sastav „Nipplepeople“ iz Hrvatske. U svim dosadašnjim predstavljanjima ova grupa ističe da u prvi plan svakog nastupa stavlja isključivo muziku, a publiku podsjećamo da su regionalnu popularnost stekli singlom „Sutra“ koji ih je odveo na velike regionalne festivale poput „OK Festa“, „Exita“, „Summer Festa“ i mnogih drugih.

Ljubitelji iskrenog pank zvuka će povratak pred festivalske pozornice moći da proslave uz grupu „Atheist Rap“ iz Novog Sada, koji su takođe potvrdili nastup na „Garden Festu“. Pop, Radule i ekipa najavljuju odličan provod u Ljetnoj bašti, i od publike očekuju da sa njima zajedno pjevaju hitove kao što su „Warburg limuzina“, „Blu trabant“ i mnoge druge.

Iz Sarajeva u Prijedor stiže i legendarno „Zabranjeno pušenje“ koje će svojim koncertom podsjetiti publiku na slavne dane rokenrol scene naše zemlje, a nakon njih atmosferu će užariti i pank folk velnes sastav „Brkovi“.

Posljednjeg dana „Nektar Garden Festa“ predviđen je koncert grupe „Kanda Kodža i Nebojša“, nakon kojih će binom zavladati duh irske muzike koju donosi grupa „Orthodox Celts“. Za ljubitelje nešto čvršćeg zvuka tu će biti i grupa „Ritam Nereda“ koja će žestokim rifovima i energičnim tekstovima usijati plato Ljetne terase u Prijedoru.

Pozivamo vas da od 22. do 24. jula zajedno slavimo život na „Nektar Garden Festu“!

ULAZNICE:

Ulaznice za najavljeni muzički festival „Nektar Garden Fest“ će se moći nabaviti od ponedjeljka 28. juna putem sistema „kupikartu.ba“. Cijena jednodnevne ulaznice će biti 10KM, dvodnevna će se moći kupiti po cijeni od 17KM, dok će ulaznica za sve dane trajanja festivala koštati 22KM.

PROGRAM FESTIVALA PO DANIMA

22.07.

Buč Kesidi

Who See

Nipplepeople

23.06.

Atheist rap

Zabranjeno pusenje

Brkovi

24.07.

Kanda Kodza i Nebojsa

Orthodox Celts

Ritam Nereda

HRAM KULTURNOG ŽIVOTA U PRIJEDORU – LJETNA BAŠTA

Ljetna bašta u Prijedoru je izgrađena početkom šezdesetih godina prošlog vijeka i od tada predstavlja objekat u kojem su se odvijali kulturni sadržaji, od pozorišnih predstava, preko kino-projekcija, do koncerata velikana muzičke scene bivše Jugoslavije.

Ljetna bašta predstavljala je kulturni centar u pravom smislu te riječi. Generacije i generacije mladih prijedorčana okupljali su se u ovom prostoru i predstavljali se sugrađanima kroz kreativne sadržaje i umjetnost.  Nema niti jednog prijedorčanina koji je pripadao tadašnjoj generaciiji, a da ga ne vežu uspomene za ovaj objekat.

You may also like
ODRŽANO PRVO VEČE ŠA FESTA
Počinje prijedorski “ŠA fest”
Bechar5 iz Prijedora predstavili singl “Donji Dio Neba” (VIDEO)
Gitarski rifovi i deveta umjetnost obilježili drugo festivalsko veče „Nektar Garden Festa“
);