Home > Muzika > “MultiCultus” predstavio singl “Memories”

“MultiCultus” predstavio singl “Memories”

Sinoć je u prepunom banjalučkom “City pubu” održana promocija novog video spota za pjesmu “Memories” grupe “MultiCultus”, kao i jednočasovni koncert ovog sjajnog banjalučkog sastava.

Spot za “Memories” je sniman na lokacijama širom regiona tokom njihove turneje ovog ljeta, a zaslužan za snimanje spota je Dalibor Josipović. Podsjećanja radi, “MultiCultus” je petočlani banjalučki bend nastao 2015. godine. Energični, iskreni, odlučni momci puni entuzijazma stvaraju muziku koja se najviše oslanja na progresivni rok ali ima elemenata i metala, bluza, pop roka ali i traže svoj muzički pravac.

Nakon zajedničkog gledanja spota, bend se obratio publici i počeo sa koncertom, jer kako i sami kažu to je ono što najbolje rade. Publika je sa oduševljenjem prihvatila i spot i nastup benda, i moram sa vama podijeliti moje iskreno oduševljenje brojem publike i njihovim oduševljenjem nastupom benda. Publici su predstavili svoje pjesme kao što su “Urbanica”, “Epilepsia”, “Gates of Janus”, “Memories” koja je kraljica večeri, a publika je pjevala refrene u glas i uživala u nastupu.

Strahinja Nikić i Luka Kureš su publiku oduševljavali energičnim i iskrenim tonovima gitara, Josipović Aleksandar nevjerovatnom energijom na bubnjevima, Marko Ružić sjajnim basom koji je tjerao publiku da pleše, a Miloš Maričić nevjerovatnim i magičnim vokalom uz koji je publika pjevala. Naravno približio se kraj, ali publika nije željela kraj, momci su aplauzima dva puta vraćeni na bis, i nakon toga ispraćeni ovacijama.

Razgovarali smo sa Strahinjom Nikićem o tome kako je bilo nastupati pred banjalučkom publikom i o planovima u budućnosti.

“Samo ću reći da nam je ovo definitivno najbolji i najdraži nastup do sada, ton, energija, publika, sve, sve je bilo potaman. Svirati u prepunom pabu i publici konkretno predstaviti naš rad je bilo neprocjenjivo. Prezadovoljni smo i jedva čekamo sljedeći nastup a sudeći prema reakcijama publike i oni su bili prezadovoljni i veoma nam je drago zbog toga. Za sada planiramo par nastupa na kojim ćemo se predstaviti novoj publici, a samim tim i predstaviti novi singl. Pored toga, prva stvar na koju ćemo se maksimalno fokusirati su definitivno nove pjesme”, rekao je Nikić za Eho-portal.

Ovima putem zahvaljujemo se “City pubu” na ovako sjajnoj prilici za jedan autorski bend i momcima želimo puno uspjeha.

Autor: Zoran MATIĆ

Foto: Vedran Ševčuk Alf

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
);