Home > Muzika > Motorijada “MK Istok” se vraća na Kastel nakon godinu dana pauze

Motorijada “MK Istok” se vraća na Kastel nakon godinu dana pauze

Moto klub “Istok” ugostiće na VI Banjalučkoj motorijadi na tvrđavi Kastel 30. i 31. jula, “Rock Simfoniju” i “Prljavog inspektora Blažu i Kljunove”, kao i banjalučke rock’n’roll bendove – “Balkan Express”, “Fjužna pruga” i “Saso Mange”.

Tradicionalna motorijada će se održati nakon godinu dana pauze koja je uzrokovana pojavom pandemije virusa korona, a član kluba “MK Istok”, Darko Savić Kapetan izražava nadu da će mjere zbog pandemije i dalje popuštati.

„Ovo je šesta po redu motorijada i nadamo se da će što se tiče popuštanja mjera biti sve uredu i da ćemo samu motorijadu organizovati na zadovoljstvo svih nas. Kastel je dobitna kombinacija i to je centar grada i svima je blizu, a nama odgovara kao organizatorima. Tu ćemo se vidjeti za dvije nedjelje“, poručio je Kapetan.

Iz “MK Istok” ističu da će ulaz za sve goste bajkere na dva točka biti besplatan, dok će se za druge posjetioce ulaz naplaćivati po simboličnoj cijeni.

Sigurnost na cestama

Dolaskom sunčanog vremena, veliki broj ljubitelja dvotočkaša je izveo svoje ljubimce na naše ulice. Savić ističe da je ova pojava posebno primjetna od mjeseca aprila i maja, ali da je problem bezbjednosti motociklista uvijek evidentan.

„Vozači četverotočkaša i višetočkaša nisu toliko oprezni i nemaju tu naviku i kulturu saobraćaja o vođenju računa o onim slabijim učesnicima u saobraćaju, a to jesu svi učesnici na dva točka. Proputovao sam sa kolegama, a nešto i sam na motoru poprilično mnogo destinacija po Evropi i vjerujte mi u mnogo drugih zemalja se osjeti ta kultura osmatranja u retrovizoru, osmatranja sa strana i davanja prednosti motociklisti ili propuštanju motocikliste na čekanju na rampama i granicama. U našem regionu mi moramo na tome da radimo“, zaključio je Kapetan.

On dodaje da će nekome možda zvučati sebično što motociklisti uvijek negdje žure, ali napominje da ako dođe do bilo kakvog incidenta, motociklista je taj koji je na zemlji.

„Jednostavno ako dođe do bilo kakvog fizičkog kontakta između motocikla i četverotočkaša, ili bilo kog prevoznog sredstava s više točkova, onda će motociklista ili biciklista završiti na zemlji. Tu su povrede i sve ostale komplikacije kod nesreće, a ovo nije hir. Vožnja motocikla je zadovoljstvo i u većini velikih gradova Evrope, motocikl i bicikl se smatra sredstvom koje će vas prevesti od tačke A do tačke B i da sa njim dođete za tri minuta a ne 30 minuta“, istakao je Kapetan.

Predstavnik MK Istok upućuje apel svim vozačima, kako onim na dva tako i na četiri točka, da obrate pažnju na bezbjednost jednih i drugih u saobraćaju.

„Apelujemo na sve vozače i na kolege na dva točka. Molim vas kolege, kaciga, zaštitne rukavice, pa onda tek na motor. Apel ostalim vozačima, otvorite oči i pogledajte u retrovizor. Propustite motociklistu i biciklistu. Gledajte kako učestvujte u saobraćaju. Nemojte samo slijepo voziti. Jedna mala povreda vas može koštati najmanje dva do tri mjeseca oporavka, a posljednice mogu biti i gore“, istakao je Kapetan.  

Insajder.in

You may also like
Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme
Završen je IV Moto Fest u Banjaluci
Večeras na Kastelu počinje “Moto Fest”
Koncert gitariste MURISA VARAJIĆA u Art dvorištu Banskog dvora
);