Home > Muzika > Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta

Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta

Kultni britanski sastav Morcheeba nastupit će u Banjaluci u sklopu revijalnog programa dvanaestog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, koji se ove godine održava od 20. do 22. jula.

“Ovaj popularni dvojac zasviraće na tvrđavi Kastel tokom prve festivalske večeri i oni su prvo veliko ime ovogodišnjeg Demofesta koje objavljujemo”, saopštio je Demofest.

Morcheeba je bend koji se proslavio albumima s kraja 90-ih utemeljenim na engleskom trip-hopu. Njihova slava je tokom dvadesetogodišnje karijere stalno rasla, a sama muzika od elektronske faze, popa, alternativnog rocka se mijenjala i razvijala u novi, moderni indie zvuk.

O njihovoj popularnosti najbolje govori podatak da su harizmatična pjevačica Skye Edwards i gitarista Ross Godfrey, u posljednje dvije decenije prodali više od 10 miliona albuma.

Osim klasičnih hitova “Rome Wasn’t Built In A Day”, “The Sea” i “Gimme Your Love”, Morcheeba će na ovogodišnjem Demofestu svirati i pjesme sa novog albuma “Blackest Blue”, koji je njihovo 10 studijsko izdanje.

“Budite ovog ljeta na Kastelu i uživo provjerite zbog čega muzička magija benda “Morcheeba” traje skoro tri decenije. Spremite se jer uskoro objavljujemo cijeli lineup!”, saopštili su organizatori.

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
“Rock El Clasico” na Kastelu: Stefan Milenković i Nele Karajlić zatvorili Plan B Fest
);