Home > Muzika > Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta

Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta

Kultni britanski sastav Morcheeba nastupit će u Banjaluci u sklopu revijalnog programa dvanaestog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, koji se ove godine održava od 20. do 22. jula.

“Ovaj popularni dvojac zasviraće na tvrđavi Kastel tokom prve festivalske večeri i oni su prvo veliko ime ovogodišnjeg Demofesta koje objavljujemo”, saopštio je Demofest.

Morcheeba je bend koji se proslavio albumima s kraja 90-ih utemeljenim na engleskom trip-hopu. Njihova slava je tokom dvadesetogodišnje karijere stalno rasla, a sama muzika od elektronske faze, popa, alternativnog rocka se mijenjala i razvijala u novi, moderni indie zvuk.

O njihovoj popularnosti najbolje govori podatak da su harizmatična pjevačica Skye Edwards i gitarista Ross Godfrey, u posljednje dvije decenije prodali više od 10 miliona albuma.

Osim klasičnih hitova “Rome Wasn’t Built In A Day”, “The Sea” i “Gimme Your Love”, Morcheeba će na ovogodišnjem Demofestu svirati i pjesme sa novog albuma “Blackest Blue”, koji je njihovo 10 studijsko izdanje.

“Budite ovog ljeta na Kastelu i uživo provjerite zbog čega muzička magija benda “Morcheeba” traje skoro tri decenije. Spremite se jer uskoro objavljujemo cijeli lineup!”, saopštili su organizatori.

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
);