Home > Muzika > Moconja za Eho: Pomjeranje granica kod “Rock Simfonije” je neminovno

Moconja za Eho: Pomjeranje granica kod “Rock Simfonije” je neminovno

Banjalučki orketar “Rock Simfonija”, nastupiće ovog vikenda na tvrđavi Kastel u sklopu manifestacije “VI Motorijada MK Istok”.

Koncert muzičara koji su za kratko vrijeme privukli pažnju cijelog regiona će biti prvi poslije godinu dana pauze, a u razgovoru za Eho-portal, Dragan Moconja osnivač sastava najavljuje apsolutni miks pjesama na repertoaru.

Eho: Rok Simfonija nastupa nakon više od godinu dana na banjalučkoj tvrđavi Kastel na VI Motorijada MK Istoka, šta spremate banjalučkoj publici i gostima, u čemu će moći uživati, kakav je repertoar?

Dragan Moconja: Ovaj put smo se odlučilii za apsolutni miks po pitanju repertoara. Obzirom na veliku pauzu kao i želju za nastupanjem, ideja je bila da obuhvatimo numere koje su nastale pri samom početku, kao i one koje su izvedene na posljednjem koncertu, nažalost samo jednom. Smatramo da će u ovakvoj kombinaciji pjesama doslovno svako moći da čuje svoje omiljene hitove.

Eho: Karakteristika Rok Simfonije je da ima više vokala, da ima goste, kroz godine postojanja vidjeli smo na vašim koncertima mnogo zanimljivih imena, da li imate goste ovaj put, ko su vokali, da li će možda biti nekih pjesama koje su karakteristične za moto svijet u vašem aranžmanu?

Dragan Moconja: Ovaj put našu priču iznosiće domaća scena. Svaki od vokala ima svoj senzibilitet, karakter i priču tako da smo svaku kompoziciju uspjeli dodijeliti vjerodostojnom izvođaču. Sa nama ovaj put: Milana Smiljanić, Vanja Mišić, Vanja Cvijanović i Bojan Madžar. Moto ekipa će svakako u pojedinim numerama da pronađe svoju karakteristiku.

Eho: Period pandemije virusa korona je uticao na sve slojeve društva, ali nekako najviše na svijet muzike, u smislu da nije bilo izvođenja muzike uživo, a pogotovo za ekipe kao što je vaša, gdje više desetina muzičara bude na bini. Kako je taj period protekao za vas, šta mislite o svemu, koliko je uticalo na život i na muziku generalno?

Dragan Moconja: Svakako su svi period pandemije iskoristili na način koji je njima najviše odgovarao. Kao višečlani sastav nismo bili u mogućnosti da se sastajemo i da nastupamo, ali je svakako period pandemije uticao na veliku ljubav prema muzici i nastupima pa smo sada više nego željni interakcije sa publikom.

Eho: Da li možda imate nešto za najaviti kada je Rok Simfonija u pitanju, neki novi projekt, nastup ili saradnju?

Dragan Moconja: Ideje su uvijek tu, realizacija je uvijek komplikacija. To su te finese koje čine muzički svijet turbulentnim. Pomjeranje granica je neminovno. U kom tačno pravcu ćemo znati uskoro kada budemo sigurni u budući razvoj situacije.

Podsjećamo vas da će VI Motorijada MK Istok biti održana ovog vikenda na tvrđavi Kastel. Osim “Rock Simfonije” najavljeni su nastupi sastava “Prljavi inspector Blaža i kljunovi”, “Saso Mange” i “Fjužna pruga”.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

Naslovna fotografija: Nikola Grull

You may also like
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
“Rock El Clasico” na Kastelu: Stefan Milenković i Nele Karajlić zatvorili Plan B Fest
);