Home > Muzika > Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”

Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”

 “Pjesma “Sarajevo” je jedna pjesma koja je nastala kao ljubavna. Sarajevo je pjesma o ljubavi, bolu, nerazumjevanju, strahu, nemoći,…ali i ljepoti, nadi i svakako potencijalu. Kao i svaka ljubavna pjesma, ona je pjesma o odnosu. Odnosu prema sebi I odnosu prema važnom drugom. Ona je pjesma o kontaktu koji je potencijalno i ljekovit, opasan i zastrašujući”, rekao je Mladen Mačar, autor singla “Sarajevo”.

Muzičar ističe da je ovo numera dubokih ljudskih osjećanja kakva se rađaju na teritorijama velikih ljudskih, zajedničkih nesreća.

““Sarajevo” je pjesma o ljubavi, bolu, nerazumjevanju, strahu, nemoći,…ali i ljepoti, nadi, potencijalu. To jeste suštinski moja pjesma, odnosno Mladena Mačara, jer sam je osmislio, donio na svijet, lično iznio emotivno i tehnički, te snimio. Međutim, jako je dobro i poželjno znati da kada je slušate i gledate spot “Sarajevo”, vi ustvari imate priliku da osjetite, ne jedan talenat, već četiri potpuno različite vrste talenata koji se međusobno, prirodno nadovezuju”, poručio je Mačar.

Pored njega na ovoj numeri je učestvovala i njegova supruga Dragana Mačar koja je napisala tekst za pjesmu, kao i Filip Miovčić koji je bio zadužen za produkciju, miks i mastering.

“Naše kćerke Zaharina i Andrea su učestvovale u spotu, kao i moj sin Zaharije. I naravno, četvrti talenat je talenat čovjeka koji je zamislio, režirao, snimio I montirao spot, a to je Alen Alić, koji je i dio cijele pomenute ekipe koja se skupa potpisuje za izvršnog producenta. “ rekao je Mladen za Eho portal.

Mladen Mačar je kantautor. Cijeli život se na neki način bavi muzikom, pišući tekstove i komponujući, još od dječačkih dana.

Mladen je pjevač, a svira akustične, električne i bas gitare. Oženjen je i otac je dvoje djece. Živi na Sokocu (Istočno Sarajevo) – Republika Srpska, Bosna I Hercegovina.

Rođen je 05.06.1978.godine u Sarajevu, gdje trenutno i radi kao profesionalno vojno lice. Vojnu školu završio je u Beogradu. Tokom školovanja svirao je u vojnim orkestrima, a kasnije u nekoliko tvrđih, gitarskih bendova, od kojih se najduže zadržao u bendu “Olovni Balon”, čiji je idejni tvorac i u kom je sazrijevao kao muzičar. Jedno kraće, ali bitno vrijeme, svirao je bas gitaru u sokolačkoj metal grupi “The Risers”, za koju je i napisao par tekstova. Danas se bavi muzikom isključivo kreativno, koristeći nekoliko vrsta distorziranog zvuka bas gitare i udaračkih instrumenta istoka.

U nastavku poslušajte pjesmu “Sarajevo” I pogledajte spot:

Zoran MATIĆ

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Činčila je nominovana za najbolji animirani video na Muzzik Video Awardsu!
);