Home > Muzika > Metallica za australijske vatrogasce donira više od 500.000 dolara, Elton Džon – milion

Metallica za australijske vatrogasce donira više od 500.000 dolara, Elton Džon – milion

Grupa “Metallica” se obvezala da će donirati više od 500.000 američkih dolara u nastojanju da se u Australiji pomogne gašenje požara.

Njihova donacija će biti poslata službama “NSW Rural Fire Service i Victoria’s Country Fire Authority (CFA)”.

“Potpuno smo preplavljeni vijestima o divljanjima požara koji se prostiru na milionima hektara širom Australije, a koji imaju veliki uticaj na Novi Južni Vels i Viktoriju. Nastala razaranja i razorni učinci na sve stanovnike, životinje, okolinu i neverojatnu zemlju Australiju zaista su srceparajući”, sužbena je izjava benda koji poziva i druge da se pridruže u pomoći:

“Pridružite nam se i učinite sve što možete kako bismo pomogli jer mi, zajedno sa svojom fondacijom “All Within My Hands” izdvajamo 750.000 australijskih dolara za “NSW Rural Fire Service” i “Victoria’s Country Fire Authority (CFA)” kako bi pomogli u pružanju pomoći”, istakli su iz benda “Metallica”.

Britanski muzičar Elton Džon donirao je sumu od milion dolara fondu za saniranje posljedica šumskih požara koji su pogodili Australiju. Legendarni umjetnik je u utorak nastupio u Sidneju u okviru turneje koju je nastavio i u 2020. godini.

Tokom nastupa, Elton Džon je saopštio publici da će donirati veliku sumu onima koji su najviše pogođeni požarima.

“Svi bi trebalo da se divimo vatrogascima na onome što rade. Tamo se nalaze ljudi koji su izgubili živote u pokušajima da sačuvaju svoje kuće, a ima i onih koji su izgubili i život i dom”, rekao je on u obraćanju publici, prenosi NME.

headliner.rs

You may also like
Metallica donirala 250.000 evra za dječiju onkološku bolnicu
Pjesmom “Metallice” otjerala opasnog kuguara
“Metallica” kupila Ruse za sva vremena
Muzičaru porijeklom iz Brčkog potreban novac za liječenje
);